Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη κυβερνητικής αδυναμίας γίνονται αντιληπτά από την πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα άρθρα του κ. Γ. Πανούση, αλλά και οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσαν οι απόψεις του υπουργού αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη. Ορισμένοι, μάλιστα, ζητούν την παραίτηση του κ. Πανούση, καλώντας τον να τιμήσει τις καταγγελίες που κάνει, εφόσον διαφωνεί ειλικρινώς με τη γενική γραμμή της κυβέρνησης. Με τις απόψεις του κ. Πανούση εναρμονίζονται οι ΑΝΕΛ. Στον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο, όπως ανεδείχθη και στην περίπτωση εισβολής αντεξουσιαστών στον περίβολο της Βουλής, κρατούν θέση σταθερά υπέρ της τήρησής της νομιμότητας, ευρισκόμενοι –εν ολίγοις– σε πλήρη αντίθεση με πολλούς από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. έκρινε χθες εύστοχη την «κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση» διότι, όπως είπε, «ονοματίζει αυτό που ζούμε ως “Αριστερά του τίποτα”». Ο κ. Καραγκούνης σταχυολογεί αποσπάσματα από τα άρθρα του κ. Πανούση στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ» και στα «Νέα» όπως «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους» και επισημαίνει ότι ο υπουργός «τολμά να πει» ό,τι καταγγέλλει η Ν.Δ. από χρόνια. Συντάσσεται, επίσης, με τον κ. Πανούση στην περιγραφή της τακτικής των «καθαροαίμων αριστερών» να καταδικάζουν ως «φασιστικό και χυδαίο ό,τι δεν τους αρέσει». Το άρθρο του κ. Πανούση προσυπογράφει, όπως επισήμανε, και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Το άρθρο του κ. Πανούση «στρέφεται», δήλωσε (Παραπολιτικά 90,1), «ενάντια σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ασυδοσία πρέπει να αναχθεί σε δημοκρατικό δικαίωμα». Και πρόσθεσε πως τα φαινόμενα καταλήψεων θα αυξηθούν, αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να «κλείνει το μάτι» σε τέτοιες πράξεις. Με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Πανούση, ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο προκάτοχός του στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας. Ο βουλευτής της Ν.Δ. ερωτά, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τις διατυπώσεις του κ. Πανούση περί δημοκρατικού ελλείμματος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περί παροπλισμένων αστυνομικών «στο έλεος των ανθρώπων χωρίς πρόσωπο» και αν στοχεύει να υποβαθμίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εντάσσοντάς το στο Δικαιοσύνης.

Ως «αυτονόητα» χαρακτηρίζουν στο «Ποτάμι» τα όσα λέει ο κ. Πανούσης, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, «φωτογραφίζει» τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο, Ν. Βούτση και Ν. Παρασκευόπουλο. «Αναμένουμε», καταλήγουν στη σχετική ανακοίνωση του «Ποταμιού», «τη σαφή και δημόσια εντολή του πρωθυπουργού» για υπεράσπιση των «δικαιωμάτων των πολλών, στην παιδεία, τη ασφάλεια, τη δικαιοσύνη. Μη γίνεσθε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών». Ξεκάθαρη θέση υπέρ του κ. Πανούση λαμβάνουν οι ΑΝΕΛ διά της εκπροσώπου τους. Η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη περιγράφει τις επισημάνσεις του κ. Πανούση ως «αυτονόητες». Και τονίζει ότι «η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών της έχει την απόλυτη ευθύνη σχετικά με την αστυνόμευση, την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της νομιμότητας». Ζήτημα παραίτησης του κ. Πανούση εγείρει το ΠΑΣΟΚ. Τονίζουν ότι ο κ. Πανούσης «μιλάει σωστά» ως αρθρογράφος, ωστόσο επισημαίνουν ότι ως υπουργός πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ». Παραίτηση του κ. Πανούση από το υπουργικό αξίωμα ζήτησαν με δηλώσεις τους η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή