«Eίναι άθλος και μόνο η συμμετοχή μας»

«Eίναι άθλος και μόνο η συμμετοχή μας»

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια πόλη διακοσμημένη με απομιμήσεις αγαλμάτων από την ελληνική αρχαιότητα, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, θα συγκεντρωθούν σήμερα οι κορυφαίοι γυμναστές και γυμνάστριες της Γηραιάς Ηπείρου. Εκεί, από τις 13 έως τις 19 Απριλίου θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ενόργανης ανδρών και γυναικών. Με τα γαλανόλευκα θα αγωνιστούν 10 αθλητές μας (6 άνδρες, 4 γυναίκες). Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα οικονομικά προβλήματα, η ελληνική αποστολή είναι αποφασισμένη να γυρίσει από τη Γαλλία με πλασαρίσματα σε τελικούς και με μετάλλια.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε αρκετούς τελικούς και ελπίζω ότι θα έρθουν και κάποια μετάλλια. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι και μόνο που θα πάρουμε μέρος αποτελεί άθλο. Φτάνει να δει κάποιος τις συνθήκες που δουλεύουμε για να το καταλάβει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Τα όργανα είναι απαρχαιωμένα, οι συνθήκες στο γυμναστήριο κάκιστες, δεν πληρωνόμαστε και δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστούν ούτε τα απαραίτητα» δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης.

Αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Βλάσης Μάρας. Ο 32χρονος «βασιλιάς του μονόζυγου» θα αγωνιστεί για 13η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν τα πέντε χρυσά που έχει κερδίσει σε αντίστοιχες διοργανώσεις. «Είμαι σε άριστη κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά. Το πρόγραμμά μου βγαίνει κάθε μέρα και, από τη στιγμή που γίνεται αυτό είμαι χαρούμενος και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο» μας είπε ο πρωταθλητής. Θα αγωνιστεί στο μονόζυγο και θα επιδιώξει την είσοδο στον τελικό και, στη συνέχεια, κάτι καλύτερο από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην ίδια πόλη, το 2012.

«Γούρικη πόλη» είναι το Μονπελιέ για τον Λευτέρη Κοσμίδη. Το 2012 είχε βρεθεί στη πρώτη θέση του βάθρου στο έδαφος και κρυφή επιθυμία του είναι να το επαναλάβει. Βασικό εμπόδιο αποτελούν οι τραυματισμοί. «Δεν είμαι 100% έτοιμος. Οι φλεγμονές και οι τενοντίτιδες στο δεξί πόδι με άφησαν πίσω. Ευτυχώς το πρόγραμμα το έχω δουλέψει στο παρελθόν, οπότε θα βγει από την εμπειρία. Πρόκειται για το 8ο ευρωπαϊκό της καριέρας μου» τόνισε. Θα αγωνιστεί στο έδαφος.

Στο βάθρο των νικητών θέλει να επανέλθει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο γυμναστής μας διαθέτει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στους κρίκους (αρχικής βαθμολόγησης 16.800) και ελπίζει αυτή τη φορά να γυρίσει από Μονπελιέ με κάτι καλύτερο από την 5η θέση, όπου είχε βρεθεί το 2012. Θα αγωνιστεί για 5η φορά στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. «Είμαι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση που έχω βρεθεί. Αυτό μου δίνει αισιοδοξία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά, ευτυχώς, χάρη στον χορηγό μου μπορώ και κάνω μασάζ δύο φορές την εβδομάδα και είμαι καλά», μας είπε ο πρωταθλητής μας.

Τα χέρια του Νίκου Ηλιόπουλου είναι γεμάτα μελανιές γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει «προστατευτικά». Ο 22χρονος μπορεί να έχει συνεχώς ένα χαμόγελο στα χείλη αλλά, όπως λέει, χάρη στο χιούμορ ξεχνάει τις αντιξοότητες. Θα πάρει μέρος στο σύνθετο ατομικό, κάτι που σημαίνει ότι θα εκτελέσει ασκήσεις σε έξι όργανα. «Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι αυτό μου ταιριάζει. Εχω προετοιμαστεί καλά και μπορώ να διεκδικήσω την πρόκριση στον τελικό. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Στο γυμναστήριο δεν υπάρχουν στρώματα, κλιματισμός, η καθαριότητα είναι υποτυπώδης. Την ανδρική ομάδα θα συμπληρώσουν ο Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος) και ο Βασίλης Κόλλιας (πλάγιο ίππο). Ενας τραυματισμός δεν θα επιτρέψει στον Ολυμπιονίκη, Βασίλη Τσολακίδη να πάρει μέρος στη διοργάνωση και να διεκδικήσει κάποια διάκριση. Η γυναικεία ομάδα αποτελείται από τις Βασιλική Μιλλούση (δοκός, δίζυγο), Ευαγγελία Πλυτά (δίζυγο), Μαρία Σίμου (σύνθετο) και Αργυρώ Αφράτη (σύνθετο). Η Βάσω θα είναι ίσως η μεγαλύτερη ηλικιακά αθλήτρια που θα βρεθεί στο ταπί. «Στο Κότμπους είδα τα λάθη μου. Δούλεψα και τα διόρθωσα. Τα προγράμματα είναι καλά και θέλω να προκριθώ στον τελικό της δοκού» μας είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT