Δρόμεια 2024: Ο «δρόμος» για τη Ρώμη και το Παρίσι περνάει από τη Βάρη

Δρόμεια 2024: Ο «δρόμος» για τη Ρώμη και το Παρίσι περνάει από τη Βάρη

Στα κουλουάρ του σταδίου της Βάρης θα βρεθούν στις 15 Μαΐου αθλητές με διεθνείς διακρίσεις αλλά και εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα έχουν και μία… στάση στην Ελλάδα. Πρόκειται για το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια», το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής».

Μέσα από την ελληνική διοργάνωση αθλητές και αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν προκρίσεις για τους κορυφαίους αγώνες του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή πρωταθλητές από 28 χώρες.

Στα κουλουάρ του σταδίου θα βρεθούν στις 15 Μαΐου αθλητές με διεθνείς διακρίσεις αλλά και εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας που θα χρησιμοποιήσουν τα «Δρόμεια» σαν μία δυνατή προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού και των Ολυμπιακών. Οι αγώνες αποτελούν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου Δρομέας Βάρης και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

«Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος θα στραφούν στη χώρα μας. Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη και μοναδικό στην Ελλάδα διεθνές μίτινγκ δρόμων ταχύτητας και σκυταλοδρομιών εθνικών ομάδων. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους φίλους του στίβου να έρθουν στις 15 Μαΐου, στις 17.00, στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης για να χειροκροτήσουν αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι, λίγες εβδομάδες αργότερα, θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς», δήλωσε στην «Κ» η πρόεδρος του Α.Ο. «Δρομέας» και μέλος του Δ.Σ. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών Αριάδνη Δάδα.

Σύμφωνα με τις συμμετοχές, το επίπεδο της διοργάνωσης αναμένεται να είναι υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος. «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα 100 μ. Οι συμμετοχές της τρεις φορές πρωταθλήτριας παναφρικανικών αγώνων Τζίνα Μπας με ατομικό ρεκόρ 11.05, της 2ης στο παναφρικανικό πρωτάθλημα Μπασάντ Χεμίντα με ρεκόρ 11.02 και της Γερμανίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης Αλεξάνδρα Μπούργκχαρντ, η οποία ήταν 5η στους Ολυμπιακούς στα 4Χ100 με την ομάδα της χώρας της, δείχνουν ότι θα επιτευχθούν καλοί χρόνοι. Το ίδιο αναμένουμε και στα 200 μ. αλλά και σε άλλα αγωνίσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κωνσταντέλλο για τη βοήθεια αλλά και όλους τους χορηγούς μας διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε έναν αγώνα σε αυτό το επίπεδο», υπογράμμισε ο παλαιός παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Χάρης Παπαδιάς.

Θα ανακατασκευαστεί το Στάδιο της Βάρης

Το μίτινγκ «Δρόμεια» διεξήχθη για πρώτη φορά το 2016 και σιγά – σιγά καταξιώθηκε στη διεθνή αθλητική κοινότητα, με αποτέλεσμα αυτή τη χρονιά η Παγκόσμια Ομοσπονδία να το αναβαθμίσει σε «Silver». Τα όνειρα των διοργανωτών όμως δεν σταματάνε εδώ καθώς φιλοδοξούν να ανεβεί η διοργάνωση στην κατηγορία «Gold». Σε αυτό θα συνεισφέρει η ανακατασκευή του σταδίου της Βάρης, η οποία εξαγγέλθηκε από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την αθλητική συνδιοργάνωση, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις κλασικού αθλητισμού της χώρας μας. Οι κινήσεις εξωστρέφειας της πόλης μας συμπεριλαμβάνουν και τα “Δρόμεια”. Η διοργάνωση του 2025 θα είναι ακόμα καλύτερη γιατί το στάδιο θα εκσυγχρονιστεί και θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές της ιδέας Χάρη Παπαδιά και Αριάδνη Δάδα, οι οποίοι ζουν για να στηρίζουν τον αθλητισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά θα διπλασιάσει τη χορηγία έδωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένας εκ των χορηγών, ο κ. Βασίλης Χήτος: «Τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνουν βασικές αξίες. Στηρίξαμε τα «Δρόμεια» από τα πρώτα βήματα και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Την επόμενη χρονιά θα διπλασιάσουμε τη χορηγία».

Το «κυνήγι» για το Παρίσι θα αρχίσει από τα «Δρόμεια»

Το ελληνικό διεθνές μίτινγκ αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τους πρωταθλητές μας προκειμένου να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους και να κάνουν μία δυνατή προπόνηση δίπλα από ξένους καταξιωμένους αθλητές. Με τις οικογένειες και τους φίλους τους στις εξέδρες θα αγωνιστούν προκειμένου να διεκδικήσουν επιδόσεις που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους.

«Η μεγάλη εξέλιξη του μίτινγκ οφείλεται στην αγάπη των διοργανωτών, του Χάρη Παπαδιά και της Αριάδνης Δάδα. Σε αυτούς τους αγώνες βγαίνουν καλές επιδόσεις γιατί περνάμε ωραία. Για εμένα το «κυνήγι» για τη συμμετοχή μου στο Παρίσι θα αρχίσει στις 15 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης», τόνισε η πρωταθλήτρια στα 100 μ. με εμπόδια Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Η πρωταθλήτρια των 100 μ. και των 200μ. Ραφαέλα Σπανουδάκη αποκάλυψε ότι τα «Δρόμεια» έχουν παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην αθλητική της καριέρα: «Το 2018 και ύστερα από τη συμμετοχή μου στην κούρσα των 100 μ. απέκτησα μία σιγουριά ότι μπορώ να συναγωνίζομαι αθλήτριες από το εξωτερικό. Για εμάς τους αθλητές είναι πολύ ωραίο να διεξάγονται αγώνες τέτοιου επιπέδου στη χώρα μας».

Όσοι βρεθούν στις 15 Μαΐου στο στάδιο της Βάρης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον Παναγιώτη Τριβυζά σε μία από τις τελευταίες κούρσες της καριέρας του. «Για εμένα θα είναι τα τελευταία «Δρόμεια» γιατί αποφάσισα μετά τη σεζόν να ολοκληρώσω την αθλητική διαδρομή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους χορηγούς γιατί με αυτή τη διοργάνωη στηρίζουν τον κλασικό αθλητισμό της Ελλάδος», τόνισε.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή