Gisele Bündchen: Το τέλος μιας επιτυχημένης 20ετους καριέρας στο μόντελινγκ

Gisele Bündchen: Το τέλος μιας επιτυχημένης 20ετους καριέρας στο μόντελινγκ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Gisele Bündchen ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της στο Instagram την 'συνταξιοδότησή' της από τις πασαρέλες μετά από μια επιτυχημένη 20ετή πορεία στην βιομηχανία της μόδας. Με έσοδα που υπερβαίνουν τα 45 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, η Gisele υπήρξε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο, όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει το μόντελινγκ αποχαιρετώντας τις πασαρέλες από την εβδομάδα μόδας του Σάο Πάολο, την πατρίδα της, δηλαδή, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της.

Λίγο πριν εμφανιστεί στο show του βραζιλιάνικου brand Colcci, η Gisele ανέβασε μια φωτογραφία της από την εποχή που έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, γράφοντας: «Είμαι ευγνώμων που στα 14 μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια στον χώρο, είναι τιμή μου που κάνω το τελευταίο μου show που επέλεξα και να συνεχίζω να δουλεύω σε άλλους τομείς της βιομηχανίας της μόδας».

Gisele Bündchen: Το τέλος μιας επιτυχημένης 20ετους καριέρας στο μόντελινγκ-1

Η Gisele σε ηλικία 14 ετών

Μιλώντας στην βραζιλιάνικη εφημερίδα ‘Folha de Sao Paulo’ για την απόφασή της να αποχωρήσει από τις πασαρέλες, η Gisele εξήγησε γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει: «Το σώμα μου μού λέει αυτόματα εάν αυτό που κάνω αξίζει τον κόπο και τώρα μου ζήτησε να σταματήσω. Σέβομαι το σώμα μου και είναι μεγάλο προνόμιο που μπορώ να επιλέξω να σταματήσω». Το μοντέλο που έχει και στο παρελθόν δηλώσει ότι θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της, στον σύζυγό της Tom Brady και τα δυο τους παιδιά, Benjamin και Vivian, σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται κάνοντας καμπάνιες και φωτογραφήσεις. «Δεν βλέπω πως μπορώ να συνεχίσω (σ.σ. να κάνω πασαρέλα) αλλά έτσι θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ με άλλα projects», είπε χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποια είναι ακριβώς τα μελλοντικά, επαγγελματικά της σχέδια.

Η Bündchen έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και σχεδιαστές, μεταξύ των οποίων οι Chanel, Valentino, Versace, Louis Vuitton, Balenciaga, Carolina Herrera και Alexander Wang ενώ έχει περπατήσει και στην εντυπωσιακή πασαρέλα της Victoria’s Secret. Όπως έχει δηλώσει, στο ξεκίνημα της καριέρας της «δεν ήξερα τι έκανα. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το μόντελινγκ. Δεν ήξερα ότι σήμαινε ότι έπρεπε να υποδύομαι κάποια άλλη. Δεν είσαι ο εαυτός σου (σ.σ. στις φωτογραφήσεις) αλλά δεν το καταλάβαινα τότε». Η Gisele, μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε αυτοπεποίθηση. «Δεν γνώριζα το σώμα μου. Όλη μου τη ζωή αισθανόμουν περίεργα για τον εαυτό μου», είχε πει εξηγώντας ότι στο σχολείο την φώναζαν ‘Olive Oyl’ εξαιτίας της αδύνατης σιλουέτας της, μια εικόνα που ανατράπηκε όταν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Όπως θυμάται και η ίδια, την διάλεξαν όταν «ανάμεσα σε 50 κορίτσια, κάποιος πίστεψε ότι εγώ ήμουν όμορφη. Ο κόσμος σταμάτησε να με φωνάζει Olive, ήταν ένα διαφορετικό πρότυπο ομορφιάς».  Η Gisele έγινε τελικά ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα παγκοσμίως αλλά διατήρησε τη σεμνότητα που πάντα την χαρακτήριζε. Κάποιοι της έλεγαν ότι δεν θα καταφέρει να ξεχωρίσει, αλλά όπως και η ίδια είχε πει «σε κάποιους αρέσει το καρπούζι και σε κάποιους ο ανανάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι το καρπούζι είναι καλύτερο. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά γούστα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή