Σε συνεννόηση με Μαξίμου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου πήρε μέρος στη διεθνή διάσκεψη για την παγκόσμια ασφάλεια, ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς ήταν ο μόνος υπουργός κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ που μετέβη στη ρωσική πρωτεύουσα, λόγω της έντασης με επίκεντρο τη ρωσοουκρανική κρίση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ενήμερο και για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου και υπήρξε συμφωνία ο υπουργός Αμυνας να κινηθεί στο πλαίσιο των θέσεων που διατύπωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, δηλαδή να τηρήσει τις ισορροπίες, συμφωνία που σεβάστηκε ο κ. Καμμένος. Εκτιμάται από τις ίδιες πηγές ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την ανανέωση των ληγμένων βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, αγορά που ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος από τη Μόσχα. Μετά την ανακοίνωση αυτή, «εξοπλιστικά τέλος», ανέφερε η ίδια πηγή σημειώνοντας ότι η Ελλάδα, παρά την οικονομική της κατάρρευση, συνεχίζει να δαπανά, πάνω από το 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες, κάτι που κάνουν ελάχιστες χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναμένεται να μεταβεί και πάλι στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, προκειμένου να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για τη νίκη κατά των Ναζί και στη συνέχεια, εντός του Μαΐου, να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του, Ας Κάρτερ.

Επίσκεψη στην Αίγυπτο

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, αύριο και μεθαύριο, ο κ. Καμμένος στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σέντκι Σόμπχι, σχετικά με τη διμερή στρατιωτική συνεργασία και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία των δύο χωρών. Σημειώνεται ότι μετά την κρίση στις σχέσεις Αιγύπτου -Τουρκίας λόγω της στήριξης που παρείχε η Αγκυρα στον εκδιωχθέντα πρόεδρο Μόρσι, το Κάιρο επιδιώκει την ολόπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο τέλος του μήνα, στη Λευκωσία. Ωστόσο, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να προκαλέσει την εντύπωση ότι δημιουργεί αντιτουρκικό άξονα στην ανατολική Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή