Αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης διαπιστώνει η Ν.Δ.

Αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης διαπιστώνει η Ν.Δ.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ήξεις αφήξεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημ. Μάρδα για την επάρκεια ή μη των ταμείων του Δημοσίου να καλύψουν μισθούς και συντάξεις, οι υπαινικτικές αναφορές του κ. Παν. Σκουρλέτη και σε άλλα μέτρα «εσωτερικού δανεισμού» εφόσον οι δήμαρχοι δεν πειθαρχήσουν στην ΠΝΠ και η γενικότερη εικόνα ασάφειας ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς κινητοποιούν τη Νέα Δημοκρατία, που βλέπει την κυβέρνηση να έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που προκάλεσε.

Οι χθεσινές πρώτες αναφορές του κ. Μάρδα περί έλλειψης 400 εκατομμυρίων για την καταβολή μισθών και συντάξεων, οι οποίες μεταδόθηκαν αστραπιαία στην Ευρωζώνη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αναμενόταν να βρεθούν στην αιχμή του δόρατος των θέσεων του κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα χθες εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ο κ. Μάρδας αποκαλύπτει την απερίγραπτη κατάσταση που έχουν φέρει τα οικονομικά της χώρας, τη μια δηλώνει πως δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις… αργότερα ξαφνικά τα βρίσκει και στη συνέχεια “καθησυχάζει” τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να γίνει “κούρεμα” καταθέσεων, γιατί έχουν πέσει τόσο χαμηλά, που δεν έχει πια νόημα», επεσήμανε δηκτικά ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης, καλώντας τον πρωθυπουργό «να τον μαζέψει».

Εντονη υπήρξε και η αντίδραση άλλων στελεχών, με πρώτο τον κ. Χρ. Σταϊκούρα ο οποίος και επιτέθηκε στον διάδοχό του στο Γενικό Λογιστήριο για τους υπαινιγμούς που διατυπώνει σχετικά με όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε. «Ζητώ από τον κ. Μάρδα να γίνει, άμεσα, απολύτως σαφής», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Τα εσωκομματικά

Στη Ν.Δ. επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις του κ. Αλ. Τσίπρα, μη αποκλειομένης και της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την ίδια στιγμή που το κόμμα παραμένει τραυματισμένο από το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου. Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να επιμένει στον στόχο της πολιτικής (και εκλογικής) δικαίωσής του, την ίδια ώρα που σειρά στελεχών (όπως μεταξύ άλλων οι Νίκος Δένδιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης) θέτει άμεσα ή έμμεσα ζήτημα ηγεσίας. Υπό την έννοια αυτή, δεν ήταν λίγοι όσοι εκτιμούσαν ότι ο κ. Σαμαράς θα προβεί σε μια, τελευταία, προειδοποίηση προς τα στελέχη, ζητώντας τους να μη ρίχνουν νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και άρα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτές τις περαιτέρω κινήσεις του έναντι των αμφισβητιών.

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ το κόμμα δοκιμάζεται και από οργανωτικής απόψεως. Στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα του υπερχρεωμένου πολιτικού οργανισμού προστέθηκαν δημοσιεύματα ιστοσελίδας, τα οποία και αναπαρήχθησαν από άλλα μέσα, σύμφωνα με τα οποία διαφημιστική εταιρεία αλλά και η τράπεζα – ιδιοκτήτρια πλέον των γραφείων της Συγγρού κινήθηκαν νομικά εναντίον της Ν.Δ. Η πληροφορία διαψεύστηκε με ένταση από τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κ. Τσιμάρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αυτά εκπορεύονται από συγκεκριμένο κέντρο παραπληροφόρησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT