Αβραμόπουλος: Παγκόσμιο πρόβλημα το δουλεμπόριο μεταναστών

Αβραμόπουλος: Παγκόσμιο πρόβλημα το δουλεμπόριο μεταναστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πόλεμο στους δουλεμπόρους κήρυξε από τη Μάλτα, όπου παρευρέθηκε στην κηδεία προσφύγων που έχασαν τις ζωές τους, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόζεφ Μουσκάτ, ο κ. Αβραμόπουλος ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας της Ευρώπης με τις χώρες εκτός Ενωσης, καθώς «το δουλεμπόριο μεταναστών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά και παγκόσμιο».

«Η Ευρώπη είναι ήδη σε πόλεμο με τα εγκληματικά κυκλώματα που εκμεταλλεύονται και συχνά καταδικάζουν σε θάνατο αθώους ανθρώπους», επισήμανε, αναδεικνύοντας ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των χωρών της Μεσογείου που «έχουν δαπανήσει τεράστιους πόρους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση και δεν μπορούν να το κάνουν μόνες τους». Οπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, «θέλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις Τρίτων και Ποσειδών. Παράλληλα, θα πρέπει να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις στους μετανάστες, αποκλείοντας έτσι τους δουλεμπόρους… Θα πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει δράση έτσι ώστε να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην περιοχή της Μεσογείου. Η Ευρώπη προχωράει και δεν θα σταματήσει μέχρι να εκπληρωθούν οι δικαιολογημένες προσδοκίες των πολιτών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT