95 διασωθέντες στο στενό του Καφηρέα

95 διασωθέντες στο στενό του Καφηρέα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα, εκατοντάδες απελπισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες διασχίζουν με κίνδυνο της ζωής τους τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, χωρίς χαρτιά αλλά με ελπίδα. Μόνο χθες εντοπίστηκαν από τις Αρχές 237 άτομα, ενώ 331 συνελήφθησαν την Τετάρτη.

Σε κίνδυνο βρέθηκαν χθες περίπου 95 μετανάστες, που έφτασαν με το βαρυφορτωμένο σκάφος τους στο στενό του Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) στη νότια Εύβοια. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού, τα οποία και διέσωσαν τους μετανάστες, πριν να υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πικερμίου. Ανάμεσά τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, ενώ μία έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων 65 μετανάστες στην περιοχή Νάγος της Χίου (σε ομάδες των 42 και 23 ατόμων), 40 άτομα στην παραλία Παρπάντα της Χίου και 37 στις Οινούσσες. Σύνολο χθεσινής μέρας: 237 άτομα.

Προχθές, Τετάρτη 22 Απριλίου φαίνεται πως ήταν η ημέρα της Λέσβου, καθώς εντοπίστηκαν 167 μετανάστες στην περιοχή Εφταλού. Ακόμα 42 συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, 22 στην περιοχή Αγριελιά και 39 στην περιοχή Μαχαίρα. Επιπλέον 15 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Λέρο, ενώ ακόμα 46 στην περιοχή Κοντάρι της Χίου. Σύνολο Τετάρτης: 331 μετανάστες και πρόσφυγες.

Δευτέρα και Τρίτη είχαν διασωθεί 1.070 μετανάστες, μαζί με εκείνους στη Ρόδο, όπου πνίγηκαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών κι ένα πεντάχρονο παιδάκι.

Στο μεταξύ, σημαία της Ε.Ε. έκαψαν μπροστά από τα γραφεία της Ε.Ε. και έριξαν και κόκκινη μπογιά στην είσοδό τους συμμετέχοντες στην πορεία του ΠΑΜΕ για το μεταναστευτικό. Επίσης, ύψωσαν πανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή