Επιτροπή χρέους χωρίς παρουσία Παυλόπουλου

Επιτροπή χρέους χωρίς παρουσία Παυλόπουλου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χθεσινό δελτίο Τύπου της Βουλής, ότι τη σημερινή έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος θα άνοιγε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκάλεσε αίσθηση, ειδικά στην κρίσιμη συγκυρία που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους διεθνείς πιστωτές, με τις εκατέρωθεν σκληρές εκφράσεις να κυριαρχούν. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, την ίδια ώρα που ο κ. Παυλόπουλος θα ομιλούσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Βουλής, στην Επιτροπή θα υποδέχεται τον Αυστριακό καγκελάριο κ. Βέρνερ Φάιμαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προκειμένου να μη δημιουργηθούν πολιτικές εντυπώσεις, πηγές της Ηρώδου Αττικού έκαναν λόγο για παρανόηση, εξηγώντας ότι η Βουλή έχει ενημερωθεί, αρμοδίως και εγκαίρως, σχετικά με το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου και την αδυναμία του να παρευρεθεί στην Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών, γεγονός που τότε είχε προκαλέσει την ενόχληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είχαν κληθεί, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», «διορθώθηκε» αυτή τη φορά.

Το «παρών», πάντως, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Ως γνωστόν, η Επιτροπή της Βουλής, που συγκροτήθηκε με απόφαση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου (σ.σ.: προεδρεύει η ίδια), διενεργεί λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους. Ευθύς εξαρχής, τόσο η κ. Κωνσταντοπούλου όσο και οι στενότεροι εκ των συνεργατών της στην εν λόγω Επιτροπή, Ερικ Τουσέν και Σοφία Σακοράφα, έχουν επισημάνει ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις ή και αποδείξεις, ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για επονείδιστο, επαχθές ή και παράνομο χρέος, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εκφράσει την άποψη ότι πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου (που υπολογίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους), κάθε συζήτηση για την πλήρη ανταπόκριση της χώρας μας στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το χρέος, θα πρέπει ν’ ανασταλεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT