Δράσεις ΔΙΣ κατά συμφώνου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δράσεις ΔΙΣ κατά συμφώνου για τα ομόφυλα ζευγάρια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκστρατεία κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ξεκινάει η Εκκλησία. Αυτό αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), σε έκτακτη συνεδρίαση για το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η ΔΙΣ εμμένει σε προηγούμενη απόφαση της Ιεραρχίας για τον θεσμό της οικογένειας. «Σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου -εναλλακτικές μορφές οικογενείας- για την Εκκλησία και τη θεολογία της συνιστούν “εκτροπές” του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος. Ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικό και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται όλο και περισσότερο ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου. Φαινόμενα “εκτροπές”, εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων», ανέφερε τον Οκτώβριο του 2013 η Ιεραρχία. Με βάση τη δήλωση αυτή, χθες η ΔΙΣ αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας (αποτελείται από τους 80 μητροπολίτες της χώρας, ενώ η 12μελής ΔΙΣ συνεδριάζει μηνιαίως για τρέχοντα θέματα). Παράλληλα, η ΔΙΣ θα προχωρήσει σε έκδοση φυλλαδίου «Προς τον Λαό» ώστε «να τον ενημερώσει για την επιχειρούμενη αλλοίωση της έννοιας της οικογένειας και τις ηθικές και κοινωνικές συνέπειες του συμφώνου συμβίωσης εν γένει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT