Ανατροπή Παγδατή, άνετα ο Τζόκοβιτς

Ανατροπή Παγδατή, άνετα ο Τζόκοβιτς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία αντεπίθεση διαρκείας, ο Μάρκος Παγδατής έφερε τα πάνω – κάτω στον αγώνα με τον Αυστραλό, Τζον Μίλμαν (νούμερο 111 στον κόσμο) διάρκειας 3 ωρών και 43 λεπτών, προκειμένου να προκριθεί στους «32» του Γουίμπλεντον. Ο Κύπριος πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ (6-7, 2-6). Ομως, δεν κάμφθηκε η ψυχολογία του και με μία εξαιρετική εμφάνιση πήρε τα τρία επόμενα σετ με 6-3, 6-2, 6-4 και κατ’ επέκταση το εισιτήριο της πρόκρισης. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Βέλγος, Νταβίντ Γκοφάν (νούμερο 16 του ταμπλό) τον οποίο νίκησε φέτος στο Αυστραλιανό όπεν και στο Ντουμπάι.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος χάρη στη νίκη του επί του Αργεντινού, Χουάν Μονάκο με 7-6 (5), 6-3, 6-4. Ο 20χρονος Κύργιος που είναι νούμερο 26 του ταμπλό, δεν απειλήθηκε

καθόλου από τον 31 ετών Μονάκο (νούμερο 35 στον κόσμο), επικρατώντας σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Στον 3ο γύρο θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τον Μίλος Ράονιτς για την περσινή ήττα του στον προημιτελικό γύρο του Γουίμπλεντον. Ο 24χρονος Καναδός (νούμερο 7 του ταμπλό), επιβλήθηκε του 37χρονου Γερμανού, Τόμι Χάας με 6-0, 6-2, 6-7 (5), 7-6 (4).

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον 33χρονο Φινλανδό Γιάρκο Νιέμινεν με 6-4, 6-2, 6-3. Επόμενος αντίπαλος του κατόχου του τίτλου και νούμερο 1 στον κόσμο θα είναι ο Μπέρναρντ Τόμικ που κέρδισε τον Πιερ-Χιου Ερμπέ με 7-6, 6-4, 7-6. Κατά το παρελθόν, ο Τζόκοβιτς και ο Τόμικ έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές, με τον Σέρβο να έχει πετύχει ισάριθμες νίκες.

Το πρόγραμμα των αγώνων του 3ου γύρου θα ολοκληρωθεί σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ντάστιν Μπράουν, από τον οποίο είχε ηττηθεί πέρυσι στο τουρνουά του Χάλε. «Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς θα πάει το ματς. Είναι ένας ασυνήθιστος τενίστας. Ολα μπορούν να συμβούν. Με κέρδισε πέρυσι στο Χάλε. Θα με αντιμετωπίσει νιώθοντας αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος» τόνισε ο Ισπανός. Μάλιστα, σχολίασε την πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη: «Είμαι νούμερο 10 γιατί αξίζω να είμαι εκεί. Αυτό συμβαίνει όταν είσαι τραυματίας για έξι μήνες και επιστρέφεις και δεν παίζεις καλά. Το νούμερο 10 είναι σπουδαίος αριθμός. Ομως, θα δουλέψω σκληρά για να ανέβω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή