«Μάχη» με τον άνεμο στη Δανία

«Μάχη» με τον άνεμο στη Δανία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στα 10 κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης εξακολουθούν να βρίσκονται, ύστερα από επτά ιστιοδρομίες, οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι παίρνουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 470, που διεξάγεται στο Ορχους της Δανίας. Βέβαια, οι μεγάλοι κερδισμένοι της χθεσινής ημέρας ήταν ο Παναγιώτης Καμπουρίδης και ο Στάθης Παπαδόπουλος οι οποίοι, επίσης, μετέχουν στη διοργάνωση.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, οι Καμπουρίδης – Παπαδόπουλος έφεραν μία 22η θέση (την οποία πέταξαν) και μία 3η που τους ανέβασε οκτώ βαθμούς στη γενική κατάταξη και από τη 17η θέση ελπίζουν ότι σήμερα θα κάνουν ακόμα καλύτερες κούρσες. «Μένουν τρεις ιστιοδρομίες μέχρι την "κούρσα των μεταλλίων" και πρέπει να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός και οι καιρικές συνθήκες βοηθούν σε αυτό διότι ο αέρας έχει πολλές αλλαγές. Στη θάλασσα οι διοργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά αλλά υστερούν σε παροχές στη στεριά. Βέβαια, εμάς μας ενδιαφέρουν να είναι καλά στημένοι οι στίβοι», δήλωσε στην «Κ» ο Στάθης Παπαδόπουλος.

Καλό ξεκίνημα δεν είχαν χθες ούτε οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Τερμάτισαν στην 27η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και στην 14η στη δεύτερη. Αφαίρεσαν την 27η θέση και με 43 β. π. είναι 6οι και ισοβαθμούν με τα πληρώματα της Μ. Βρετανίας (5ο) και της Αργεντινής (7ο). Στην πρώτη θέση με 24 β. π. βρίσκονται οι Γερμανοί, Γκερζ και Ζιμάνσκι. Οι Μάντης – Καγιαλής θα προσπαθήσουν στις σημερινές ιστιοδρομίες να μη χάσουν την επαφή με την «κορυφή» ώστε στην «κούρσα των μεταλλίων» να προσπαθήσουν να ανέβουν στο βάθρο, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος τους. Αξίζει να θυμήσουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι ο πρώτος από τους τρεις που θα λειτουργήσουν ως αγώνες εσωτερικής πρόκρισης και θα καθορίσουν το πλήρωμα που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η πρώτη θέση δίνει 20 πόντους ενώ η τελευταία θέση που βαθμολογείται είναι η 20ή και δίνει έναν. Την πρόκριση την έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μάντης – Καγιαλής αλλά η Ελληνική Ομοσπονδία θα τη δώσει στο πλήρωμα που θα υπερισχύσει στα τρία κριτήριά της.

Στις γυναίκες, στον χρυσό στόλο βρίσκονται η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Το δίδυμο πλασαρίστηκε στην 8η και την 9η θέση και είναι στη 18η με 52 β.π. Στον ασημένιο στόλο τρέχουν η Δήμητρα Παγίδα και η Σοφία Παπαδοπούλου. Βρίσκονται στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.

Η διοργάνωση του Ορχους είναι όπεν και παίρνουν μέρος πληρώματα από όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT