Οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι μας και τα καλύτερα σκάφη τρέχουν «52ο Ράλλυ Αιγαίου»

Οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι μας και τα καλύτερα σκάφη τρέχουν «52ο Ράλλυ Αιγαίου»

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης θα βρεθούν τα δύο προσεχή Σαββατοκύριακα (18-19/7 και 25-26/7) στα καλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη, που διαθέτει η Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι συμμετοχές των κορυφαίων ιστιοπλόων μας αλλά και οι ιδιαιτερότητες των φετινών διαδρομών έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τους νικητές. Τα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει το πρόγραμμα και, έτσι, οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του Νοτιοδυτικού Αιγαίου. Οι ακτές του Σαρωνικού θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη κερκίδα στην ιστορία των αγώνων της ανοικτής θάλασσας και οι λουόμενοι θα έχουν τη ευκαιρία να δουν εντυπωσιακές ναυμαχίες από πανέμορφα σκάφη που θα έχουν γεμίσει χρώματα τη θάλασσα.

«Το capital control δε θα μας επιτρέψει να πάμε σε νησιά αλλά αναμένεται να γίνει ένας εκπληκτικός αγώνας στον Σαρωνικό. Με τον τρόπο που θα διεξαχθεί θα συναντηθούν όλα τα σκάφη πάνω στον αγώνα και θα είναι συναρπαστικό. Πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θα πάρουν μέρος αρκετά νέα και γρήγορα σκάφη», δήλωσε ο, πρόσφατα, δευτεραθλητής της Ευρώπης στα 470, Παναγιώτης Μάντης και ο συναθλητής του, Παύλος Καγιαλής συμπλήρωσε: «Με τις τράπεζες κλειστές, πολλά από τα πληρώματα θα ακύρωναν τη συμμετοχή τους. Ευτυχώς που οι άνθρωποι του ΠΟΙΑΘ σκέφτηκαν αυτή τη λύση, γιατί ένας ιστορικός αγώνας δεν πρέπει να ακυρώνεται. Για εμάς το "Ράλλυ Αιγαίου" αποτελεί εφέτος έναν από τους στόχους της χρονιάς». Το καλύτερο πλήρωμα των 470 του κόσμου θα βρεθεί στο σκάφος «Black Jack», ένα εντυπωσιακό σκαρί, το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον ελληνικό στόλο ανοικτής θάλασσας.

Ο 6ος Ολυμπιονίκης του 1984 (Σόλινγκ), Δημήτρης Δεληγιάννης, έχει πάρει μέρος έξι φορές σε «Ράλλυ Αιγαίου» και τις πέντε από αυτές βρέθηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Θα τρέξει μαζί με τους Σίμο Καμπουρίδη και Νίκο Σινούρη με ένα από τα πιο γρήγορα σκάφη του στόλου, το «Bullet – Encode». «Ο νέος σχεδιασμός του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα για περισσότερες συμμετοχές και αυτή τη φορά θα αγωνιστούν τα καλύτερα σκάφη που διαθέτουμε ως χώρα.  Αυτή τη φορά ο αγώνας θα είναι περισσότερο τεχνικός. Προβλέψεις δε χωράνε αλλά εάν έπρεπε να επιλέξω κάποιο σκάφος, θα επέλεγα ένα καινούριο, το «Black Jack» στο τιμόνι του οποίου θα βρίσκεται ο Τάκης Μάντης, ο οποίος θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος σκίπερ στην Ελλάδα», δήλωσε.

Δυνατή ομάδα είναι και αυτή του «Optimum 3 – Aspida Saxo Bank». Οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος έχουν πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Ράλλυ Αιγαίου και η πείρα τους θα τους βοηθήσει στη διεκδίκηση της πρωτιάς.

Η νέα γενιά της ιστιοπλοΐας θα βρεθεί μαζί με την παλιά στο «Melx P.L. Ferrari». Οι πρωταθλητές Τάσος Μηλιώνης και Γιάννης Παπουτσόγλου, υπό το βλέμμα του Σταύρου Παπαγιαννόπουλου φιλοδοξούν να κάνουν την έκπληξη.

Από το Βόλο θα έρθει το «Fairytale», το οποίο πέρσι είχε πλασαριστεί στην τρίτη θέση και φέτος έχει για στόχο να νικήσει τους ιστιοπλόους του Σαρωνικού στον… δικό τους στίβο. Υποψηφιότητα για διακρίσεις θέτουν το «Alsuma Allianz», με κυβερνήτη τον έμπειρο Θεοδωρής Γεωργιάδης και το «Βάναβιολέττα 4», στο πηδάλιο του οποίου θα βρεθούν ο Γιώργος Συκάρης και ο πρωταθλητής Στέλιος Σωτηρίου.

Ιστιοπλόοι με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες θα βρεθούν και σε άλλα σκάφη. Οι Αλίκη Κούρκουλου, Τάσος Μηλιώνης, Στέλιος Σωτηρίου, Θοδωρής Τσουλφάς και Γιώργος Δρούγκας είναι μερικοί από αυτούς. Φυσικά, το «παρών» θα δώσει και η παλιά γενιά του αθλήματος. Οι Στέλιος Μπόνας, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, Γιάννης Γιαπαλάκης και φυσικά ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης, με χιλιάδες ναυτικά μίλια στο ενεργητικό τους, αναμένεται να αποδειχθούν δυνατοί αντίπαλοι της νέας γενιάς που διεκδικεί τα σκήπτρα της διοργάνωσης.

Το εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου» θα διεξαχθεί στον ευρύτερο Σαρωνικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Η Οργανωτική Επιτροπή του «Ράλλυ Αιγαίου», εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, τροποποίησε το πρόγραμμα και θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές ανοικτής θαλάσσης με εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, τα Σαββατοκύριακα στις 18 και 19 και στις 25 και 26 Ιουλίου. Οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν από τον Φαληρικό Όρμο, η μία θα έχει σημείο στροφής τη βραχονησίδα Παραπόλα και τερματισμό τη Βουλιαγμένη (μήκος 122 ναυτικών μιλίων) και η άλλη σημείο στροφής τη βραχονησίδα Πιπέρι και τερματισμό το Σούνιο (μήκος 94 ναυτικών μιλίων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT