Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. εν όψει εκλογών

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. εν όψει εκλογών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για γραφικότητα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως ο κ. Μεϊμαράκης «κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση, -την οποία ο ίδιος ζήτησε στην Βουλή- ή έστω να την καθυστερήσει για μερικές ώρες» και προσθέτει: «δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται αντιμέτωπος με την λαϊκή ετυμηγορία».

Αυτό που απασχολεί τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι το καλό του τόπου, αλλά το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί εκλογικά την πολιτική κατάρρευση της Ν.Δ., τόνισε παράλληλα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι γι' αυτούς του λόγους είναι επιτακτική η ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας στις εκλογές.

«Από πότε η κα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος εκδίδει ανακοινώσεις και ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας;», απαντά σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Το Σύνταγμα προβλέπει δύο συνεδριάσεις: Η μία για τη διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει, διότι δεν θέλει ο κ. Τσίπρας. Και η δεύτερη για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που δεν δημιουργεί καμία καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται «ποιοι θα είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τους οποίους το Σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να έχουν την ευρύτερη αποδοχή».

Ακόμη, για σύγχυση, προερχόμενη από το «άγχος για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών» εγκαλεί τη Ν.Δ. η κυβέρνηση, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από τη μια προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Ν.Δ. παραλείπει να αναφέρει ότι τα μέτρα θα ήταν πολύ πιο επώδυνα με τα «θηριώδη πλεονάσματα» που είχε αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος, που η προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτήριζε βιώσιμο. «Σε κάθε περίπτωση ο πόνος της ΝΔ για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα», καταλήγουν.

Η κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων δεν σταματά εδώ καθώς νωρίτερα σήμερα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως κρύβεται και σχολιάζει διαρροές.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, καλεί τον κ. Τσίπρα να «εμφανιστεί όπως υπεύθυνα ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών».

Από τη Ν.Δ. μάλιστα απαντούν στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί κοινωνικής ευαισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT