Κουτσούμπας: Σόου με τις διερευνητικές εντολές

Κουτσούμπας: Σόου με τις διερευνητικές εντολές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή στη συζήτηση που πραγματοποιείται με αυτή την αφορμή επανέλαβε ο Δ. Κουτσούμπας και τηλεφωνικώς προς τον Π. Λαφαζάνη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας είπε στον κ. Λαφαζάνη ότι θεωρεί τη διαδικασία ανώφελη, καθώς, πέρα από τη θέση αρχής του ΚΚΕ, «με βάση τον σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε στον κ. Λαφαζάνη ότι, κατά την άποψή του, η διαδικασία των διερευνητικών εντολών συνιστά «κοροϊδία και σόου», αφού τα κόμματα που την λαμβάνουν τη χρησιμοποιούν προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο στα ΜΜΕ. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αρνήθηκε, επίσης, να συζητήσει με τον κ. Λαφαζάνη τις προτάσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας περί αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

«Στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, ο εκλογικός νόμος, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε σχετικά ο κ. Κουτσούμπας. Η σκληρή τακτική του ΚΚΕ απέναντι στο κόμμα του κ. Λαφαζάνη αναμένεται να κλιμακωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς η Λαϊκή Ενότητα θεωρείται από τον Περισσό ως όχημα εγκλωβισμού της «ριζοσπαστικής αριστερής» ψήφου που εκτιμούν ότι αποδεσμεύεται μετά και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το απόγευμα ξεκινούν και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, με την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στην πλατεία Συντάγματος στις 8 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή