Μεϊμαράκης: Πρόταγμα η σταθερότητα

Μεϊμαράκης: Πρόταγμα η σταθερότητα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας, ως προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, θέτει εν όψει εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε μία σαφή προσπάθεια να απαντήσει στο αίτημα της κοινωνίας για ευρύτερες συναινέσεις και να εκμεταλλευτεί τον εγκλωβισμό της Κουμουνδούρου στην εταιρική σχέση με τους ΑΝΕΛ. «Πιστεύουμε ότι για να λειτουργήσει η οικονομία, να προχωρήσει η υλοποίηση αποφάσεων, απαιτείται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Απαιτείται να υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να αλλάζουμε πρωθυπουργούς και υπουργούς. Δεν γίνεται να έχουμε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Αυτά δημιουργούν αστάθεια. Δημιουργούν αβεβαιότητα, ανακόπτουν την πορεία της χώρας» επισήμανε από το Ρέθυμνο ο κ. Μεϊμαράκης, που σήμερα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα θεσμικής στάσης

Η επιλογή της παρουσίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν είναι τυχαία, καθώς παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της υπηρεσιακής πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου, ο κ. Μεϊμαράκης στέλνει μήνυμα θεσμικής στάσης, υπερβαίνοντας το «κομματικό πρόγραμμα» που έχει ήδη διαμορφωθεί και θέλει τη Νέα Δημοκρατία παρούσα στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά την πλήρη εξάλειψη της δημοσκοπικής διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και την υψηλή δημοφιλία του κ. Μεϊμαράκη, στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι να ενισχύσει το «πρωθυπουργικό» προφίλ του προέδρου της Ν.Δ. και, παράλληλα, να επιτύχει περαιτέρω αποδόμηση του κ. Αλ. Τσίπρα. Ωστόσο, η δυναμική που αναπτύσσει η Νέα Δημοκρατία κάνει τα στελέχη του κόμματος να εκτιμούν ότι το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επιλέξει την όξυνση, με οσμή σκανδάλων, της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Διόλου τυχαία, ο κ. Μεϊμαράκης ήδη από νωρίς χθες σημείωσε ότι «την άλλη εβδομάδα, επειδή βλέπουν ότι φυλλορροούν, μπορεί να αρχίσουν και τις προκλήσεις. Μπορεί να πετάνε λάσπη, μπορεί να λένε διάφορα. Ξέρουμε πως μπορούμε με το χαμόγελο να τα αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι η λάσπη δεν κολλάει επάνω μας, ξέρουμε ότι βρίσκονται σε πανικό».

Λίγες ώρες αργότερα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έβλεπαν να διακινείται μία «καταγγελία» με διττό στόχο. Αυτή αφορούσε την κωλυσιεργία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να φέρει στη Βουλή στοιχεία που της προώθησε ο κ. Πάνος Καμμένος και αφορούν, όπως ειπώθηκε, τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς Αμυνας. Στο σχετικό ζήτημα, γαλάζια στελέχη σημείωναν ότι επιδιώχθηκε αφενός η πολιτική ακύρωση της προέδρου της Βουλής, που βρίσκεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και ταυτόχρονα η δημιουργία αβάσιμων υπονοιών για τη Νέα Δημοκρατία.

Τα ψηφοδέλτια

Χωρίς μείζονες εκπλήξεις, δεδομένου ότι θα τηρηθεί η σειρά εκλογής του Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, σε σύσκεψη που θα έχει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης με τους βουλευτές που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο, τους στενούς του συνεργάτες και τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκο. Στις λίστες των νομών θα περιλαμβάνονται και νέοι υποψήφιοι από την Κεντροαριστερά και τον χώρο των φιλελευθέρων, αλλά και πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ (Ουζουνίδης, Δαμαβολίτης). Εκτός λίστας θα βρεθεί, παρά τη θετική διάθεση και του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ευ. Αντώναρος, εξαιτίας του πρόσθετου φόρτου από την αυξημένη παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή