Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Lamda Development

Yψηλή ζήτηση

Ικανοποιητική εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Lamda Development, εάν λάβουμε υπ’ όψιν και τη μέτρια εικόνα συναλλαγών του χρηματιστηρίου. Η μετοχή της Lamda Development σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 3,52 %. Η συνολική ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία το φετινό α΄ εξάμηνο προ αποτιμήσεων ανήλθε στα 16,0 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,3 %, που οφείλεται κυρίως στην άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων.

Creta Farm

Ισχυρή άνοδος

Εβδομαδιαία κέρδη 15,15% κατέγραψε η μετοχή της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farm στις πρώτες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου. Η μετοχή έφθασε να διαπραγματεύεται μέχρι το επίπεδο των 0,380 ευρώ (κλείσιμο Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου). Παρά τις δυσχερείς εξελίξεις και τα εμπόδια του οικονομικού περιβάλλοντος, η Creta Farm κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να επιτύχει αύξηση των πωλήσεών της με ταυτόχρονη αύξηση του μεριδίου αγοράς. Οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 50,4 εκ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2014.

Flexopack

Εβδομάδα ρευστοποιήσεων

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της Flexopack στις συνεδριάσεις της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή να υποστεί συνολικές απώλειες της τάξης του 5,03% και να διολισθήσει στα επίπεδα των 2,860 ευρώ (κλείσιμο 3/9). Στη διάρκεια του α’ εξαμήνου η Flexopack παρουσίασε υστέρηση στην κερδοφορία της. Ειδικότερα, τα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 1,695 εκατ. ευρώ, έναντι 2,107 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, καταγράφοντας υστέρηση 19,55%.

Fourlis

Ξένοι αγοραστές

Αγοραστικό ενδιαφέρον από χαρτοφυλάκια του εξωτερικού εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα για τη μετοχή της Fourlis. Η μετοχή ενισχύθηκε 12,62%. Στη διάρκεια του α’ εξαμήνου 2015 οι ενοποιημένες ζημίες μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας έφθασαν τα 6,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 5,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σήμερα λειτουργούν 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια (Βουλγαρία).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT