Ο Κιθ Ρίτσαρντς επιστρέφει με νέο άλμπουμ, 23 χρόνια μετά

Ο Κιθ Ρίτσαρντς επιστρέφει με νέο άλμπουμ, 23 χρόνια μετά

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ραπ μουσική είναι για ανθρώπους ανίκανους να συλλάβουν οποιαδήποτε έννοια τονικότητας». Αυτό δήλωσε προ ημερών ο Κιθ Ρίτσαρντς, προσβάλλοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- τους φίλους του δημοφιλέστερου ίσως σήμερα μουσικού είδους στον κόσμο. Από την άλλη, ο Κιθ Ρίτσαρντς μπορεί να λέει (περίπου) οτιδήποτε θέλει. Οπως τις προάλλες που δήλωσε πως το θρυλικό άλμπουμ «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles είναι κατά τη γνώμη του «ένας σωρός από σκουπίδια».

Στα 72 του πια, ο Βρετανός κιθαρίστας των Rolling Stones, όχι μόνο παραμένει ενεργός αλλά έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του άλμπουμ, 23 ολόκληρα χρόνια μετά την προηγούμενη σόλο δημιουργία του. Το «Crosseyed Heart» που κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο βετεράνος μουσικός δούλεψε πάρα πολύ μαζί με τους συνεργάτες του, παράγοντας ένα αποτέλεσμα ενδεικτικό του τεράστιου καλλιτεχνικού υπόβαθρου και της ποικιλίας που τον διακρίνει. Ετσι, εκτός του πολύ καλού single «Trouble», το οποίο κινείται στα γνωστά ροκ εν ρολ μονοπάτια, το άλμπουμ έχει ακόμα αρκετές μπαλάντες με μπλουζ και σόουλ άρωμα, ενώ στο μείγμα προστίθεται ακόμα και η ρέγκε, την οποία ο Ρίτσαρντς συχνά αρέσκεται να εξερευνά.

Κι αν οι δηλώσεις του που αναφέρθηκαν παραπάνω μοιάζουν απαξιωτικές ή υστερόβουλες -προκειμένου να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ενόψει της νέας κυκλοφορίας- τότε πρέπει να θυμηθούμε για ποιον μιλάμε. Η αλήθεια είναι πως ο Κιθ Ρίτσαρτνς δεν μάσαγε ποτέ τα λόγια του, ειδικά όσον αφορά τις μουσικές του προτιμήσεις, και το πιο σημαντικό, δεν δίσταζε να κάνει και (σκληρή) αυτοκριτική: στην ίδια, περί Beatles συνέντευξη, χαρακτήρισε το άλμπουμ των Rolling Stones «Satanic Majesties» (κυκλοφόρησε λίγο μετά το «Sgt. Pepper’s») επίσης άθλιο, ενώ μιλώντας για την προσωπική του δισκογραφία, παραδέχτηκε το περιορισμένο εύρος των φωνητικών του δυνατοτήτων. Στη συνέχεια βέβαια ανέφερε πως το ίδιο ισχύει και για τον Μπομπ Ντίλαν…

Ταυτόχρονα με το νέο άλμπουμ, θα κάνει πρεμιέρα και το ντοκιμαντέρ «Keith Richards: Under the Influence», παραγωγής του διαδικτυακού καναλιού Netflix. O βραβευμένος με Οσκαρ Μόργκαν Νέβιλ του «Twenty Feet from Stardom» αναλαμβάνει να διηγηθεί όχι τη ζωή του Κιθ Ρίτσαρντς -αυτό άλλωστε γίνεται εξαιρετικά στην αυτοβιογραφία του «Life»- αλλά περισσότερο «την αίσθηση του να κάνεις παρέα με τον Κιθ», όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος. Μια τέτοια προσέγγιση θα είχε ίσως λιγότερο ενδιαφέρον αν αφορούσε κάποιον άλλο, αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Ρίτσαρντς. Κι αυτό γιατί εκτός της μουσικής, μιλάμε για μια μοναδική προσωπικότητα, έναν «τύπο» με τόσο στυλ, ώστε κρίθηκε ιδανικός για να ερμηνεύσει τον αρχιπειρατή πατέρα του Κάπτεν Τζακ Σπάροου στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Σοβαρά τώρα, ποιος δεν θα ήθελε να κάνει παρέα μαζί του;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή