Ο Φαλτσιανί θα δώσει δεύτερη κατάθεση

Ο Φαλτσιανί θα δώσει δεύτερη κατάθεση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκ νέου αναμένεται να μεταβούν μετά τις εκλογές στο Παρίσι, προκειμένου να λάβουν δεύτερη κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, οι Ελληνες εισαγγελείς που διερευνούν καταγγελίες για την ύπαρξη ομάδας καταθετών της λίστας Λαγκάρντ. Οι καταθέτες αυτοί φέρονται να συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση για διακίνηση «μαύρου χρήματος».

Οι εισαγγελείς, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον Φαλτσιανί για να αναλυθούν τα στοιχεία που τους παρέδωσε σε στικάκι με κινήσεις λογαριασμών και ονόματα εταιρειών. Ο Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC, είχε υποκλέψει αρχεία με στοιχεία πελατών της, ανάμεσα στα οποία και Ελλήνων καταθετών. Τα στοιχεία που παρέδωσε στους Ελληνες εισαγγελείς ο Φαλτσιανί -όχι ονόματα πολιτικών, όπως διευκρινίστηκε από την Εισαγγελία- μελετώνται ήδη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από αυτά προκύπτουν ενδιαφέροντα δεδομένα για πρόσωπα που εμπλέκονται στην εν λόγω ομάδα διακίνησης «μαύρου χρήματος».

Παράλληλα, οι Ελληνες εισαγγελείς έχουν αποστείλει ήδη και αίτημα δικαστικής συνδρομής στις γαλλικές αρχές για εμπλεκόμενο στη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί του. Από την πλευρά τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν κλείσει την υπόθεση για 170 από αυτούς που πλήρωσαν φόρους και πρόστιμα, ενώ για άλλους 200 οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή