ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση παραπομπής 18 ατόμων για εξοπλιστικά προγράμματα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εξοπλιστικά

Σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη να παραπεμφθούν συνολικά 18 άτομα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς. 

Μεταξύ εκείνων για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο είναι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών αλλά και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.
Ειδικότερα προτείνεται να δικαστούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος οι πρώην γενικοί γραμματείς εξοπλισμών είναι Αντώνιος Κάντας, Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα η προμήθεια του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ζημία για το ελληνικό δημόσιο υπήρξε σημαντική.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ. Αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης. Την τελευταία λέξη για την παραπομπή η μή των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα πεί το Συμβούλιο Εφετών που θα αξιολογήσει το σύνολο της δικογραφίας.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ