Πρόταση παραπομπής 18 ατόμων για εξοπλιστικά προγράμματα

Πρόταση παραπομπής 18 ατόμων για εξοπλιστικά προγράμματα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη να παραπεμφθούν συνολικά 18 άτομα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς. 

Μεταξύ εκείνων για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο είναι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών αλλά και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Ειδικότερα προτείνεται να δικαστούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος οι πρώην γενικοί γραμματείς εξοπλισμών είναι Αντώνιος Κάντας, Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα η προμήθεια του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ζημία για το ελληνικό δημόσιο υπήρξε σημαντική.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ. Αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης. Την τελευταία λέξη για την παραπομπή η μή των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα πεί το Συμβούλιο Εφετών που θα αξιολογήσει το σύνολο της δικογραφίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή