Στείρες οι διαβουλεύσεις για λύση της κατάληψης στο ΤΕΙ

Στείρες οι διαβουλεύσεις για λύση της κατάληψης στο ΤΕΙ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ασχολείται με την κατάληψη του ΤΕΙ Αθηνών και πρόκειται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση», ανέφερε χθες η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ιδρύματος Μιχάλη Μπρατάκο. Το ΤΕΙ είναι κατειλημμένο από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, που ζητούν να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό για να φοιτά στο ίδρυμα. Η κ. Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με τον κ. Παρασκευόπουλο, όπως και προ εβδομάδος η τότε υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου με τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οπως ανέφερε ο κ. Μπράτακος στην «Κ», η κ. Αναγνωστοπούλου δεσμεύτηκε να λυθεί το συντομότερο δυνατό η κατάληψη, η οποία οδεύει στην 15η ημέρα και έχει «παγώσει» τη λειτουργία του ΤΕΙ (π.χ., δεν γίνονται εξετάσεις, εγγραφές, πληρωμές). Ομως, η κ. Αναγνωστοπούλου, μεταθέτοντας την ευθύνη στον κ. Παρασκευόπουλο, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο. Οι φόβοι είναι για τυχόν πολιτικοποίηση της κατάληψης, όπως με την κατάληψη των Προπυλαίων για το ίδιο θέμα το περασμένο Πάσχα. «Η κατάληψη από μια θλιβερή μειοψηφία δημιουργεί τεράστια προβλήματα εις βάρος πρωτίστως των φοιτητών. Ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης οφείλει να αποδοκιμάσει τις σχετικές ενέργειες και να δράσει αμέσως, ώστε, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, να αποκατασταθεί τάχιστα η λειτουργία του ΤΕΙ. Η προκλητική αδιαφορία και ανοχή που επέδειξε ο τέως υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς σε τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθεί», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT