Το παζλ ενός αρνητικού απολογισμού

Το παζλ ενός αρνητικού απολογισμού

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η μακροσκελής γραπτή δήλωση του γ.γ. της Βουλής κ. Γ. Θαλάσση, με αφορμή το ζήτημα ενός… κλειδωμένου γραφείου στο μέγαρο του Κοινοβουλίου. Ο διορισθείς στη συγκεκριμένη θέση από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται με άκρως απαξιωτικό και ταυτόχρονα ασαφή τρόπο στο προσωπικό που υπηρετεί στον Ναό της Δημοκρατίας: Υπάρχουν, υποστηρίζει, υπάλληλοι «της Βουλής που δεν διστάζουν να βλάψουν την υπηρεσία τους χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επί των ημερών της απερχόμενης προέδρου καταγράφονται δημόσιες προσωπικές επιθέσεις προς όλους όσοι δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, αρεστοί, ή «θεωρούνται» κάποιου είδους απειλή για την ολιγόμηνη ενδοκοινοβουλευτική εξουσία της. Δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο είτε απευθείας με δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου, ή με υβριστικά σχόλια σε φιλικές προς εκείνη ιστοσελίδες. Είναι, επίσης, γνωστή η υπόθεση συμβασιούχου φωτογράφου, τα προσωπικά στοιχεία της οποίας «διέρρευσαν» μέσω υπηρεσιακών εγγράφων σε μία εξ αυτών των ιστοσελίδων (ΕΡΤΟπεν) κατά τρόπο απαράδεκτο – μόνο και μόνο επειδή η υπόθεση της συγκεκριμένης φωτογράφου θεωρήθηκε ότι πλήττει το προφίλ της κ. προέδρου. Είναι επίσης γνωστή και πρόσφατη η σφοδρή επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους του Καναλιού της Βουλής.

Το παζλ ενός προφανώς αρνητικού απολογισμού για τη θητεία της κ. Κωνσταντοπούλου (που λήγει τυπικά την Κυριακή με την εκλογή του διαδόχου της), συμπληρώνεται από πολλά κομμάτια. Αναφέρονται ενδεικτικά:

οι διαρκείς παραβιάσεις του Κανονισμού της Βουλής – συνεχείς, από την ίδια, διακοπές ομιλητών, στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές, για να τους σχολιάσει. Ή, η επιλογή της να ανέβει στο προεδρείο για να συνεχίσει την διεύθυνση των συνεδριάσεων, αν και είχε προηγηθεί ομιλία της από του βήματος, κατά παράβαση συγκεκριμένης διάταξης του Κανονισμού.

Πέραν των παραβιάσεων, υπάρχει και η «α λα καρτ» εφαρμογή γραπτών και άγραφων διατάξεων. Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιλεκτικής μνήμης και λειτουργίας είναι πως η κ. Κωνσταντοπούλου επέλεξε να μιλήσει για εξοικονόμηση δαπανών κατά την προεδρία της (χωρίς να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία), όχι στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου της, αλλά όταν σε άλλη περίσταση ετέθη θέμα κόστους της Επιτροπής που με προσωπική της απόφαση συγκρότησε, με επικεφαλής την ίδια και τον κ. Ερίκ Τουσέν.

Ακόμα, δε, αναμένονται απαντήσεις για άλλα θέματα όπως η καταβολή εξόδων μετάβασης στη Νέα Υόρκη, στην αποστολή της προέδρου, ξένου δημοσιογράφου, ή και το πώς διαμοιράστηκαν επίσημα πρακτικά της Ολομέλειας από κάποιον άγνωστο «προσωπικό» λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αντί της αρμόδιας υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή