Αποχωρεί από την προεδρία του Ευ. Δικαστηρίου ο Βασίλειος Σκουρής

Αποχωρεί από την προεδρία του Ευ. Δικαστηρίου ο Βασίλειος Σκουρής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από επιτυχημένη δωδεκαετή θητεία στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποχωρεί ο κ. Βασίλειος Σκουρής, που υπήρξε κατά κοινή ομολογία σημαντικός παράγοντας της ευρωπαϊκής ενοποίησης και επηρέασε θετικά το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς υπήρξε ο ιθύνων νους πολλών και σημαντικών αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Μετά την αποχώρησή του από την Προεδρία του Δικαστηρίου, για την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα μετέχει ο σύμβουλος Επικρατείας Μιχάλης Βηλαράς.

Η επιλογή του έγινε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο και ο ανώτατος  δικαστικός λειτουργός προκρίθηκε άλλων ικανότατων υποψηφίων με κριτήριο την προϋπηρεσία του στο Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την άριστη νομική του κατάρτιση.

Η θητεία θα είναι εξαετής και από την εσωτερική εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα εξαρτηθεί αν θα λάβει θέση μέλους η κάποια άλλη. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που λαμβάνει κρίσιμες και σημαντικότατες αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή νομοθεσία μετέχουν ως δικαστές έγκριτοι νομικοί από όλες τις χώρες.

Από όλους ψηφίζεται με διαδικασίες ανεξάρτητες ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, όπως για χρόνια είχε συμβεί με τον κ. Βασίλειο Σκουρή που υπήρξε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από το 2003 και ως σήμερα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή