Star yoga

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Ιράνα JiΑn Φουρούλη άνοιξε το Paros Yoga Shala -Paros Yoga Retreats & Workshops στη Νάουσα της Πάρου, έφτιαξε έναν τόπο συνάντησης για όσους αγαπούν τη γιόγκα. Ακολουθώντας τη φήμη της, οι μαθητές της φτάνουν από κάθε άκρη της γης, για να παρακολουθήσουν σεμινάρια που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο – ανάμεσά τους οι Monica Bellucci, Vincent Cassel, ∆ωροθέα Μερκούρη, η γκαλερίστα Μαρία ∆ημητριάδη, η ∆ανάη Στράτου.

Star yoga-1

Λεπτοκαμωμένη, κινείται με χάρη χορεύτριας, με τα μεγάλα πράσινα μάτια της να κυριαρχούν στο όμορφο πρόσωπό της. Ελληνίδα με καταβολές από τη Λατινική Αμερική, έζησε σχεδόν τη μισή της ζωή στο Μπουένος Άιρες. Αν και μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια, ένιωσε την ανάγκη να αναζητήσει έναν άλλο τρόπο ζωής και αποφάσισε να αφήσει την Αργεντινή, σε ένα ταξίδι αυτοπροσδιορισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. «Στην Πάρο έφθασα ένα Πάσχα και τη λάτρεψα με την πρώτη ματιά. Η φύση, οι μυρωδιές της, η ζωή στο νησί με γοήτευσαν. Ήθελα να μείνω για πάντα εδώ. Γνώρισα τον πατέρα των δυο παιδιών μου, αγαπηθήκαμε και μείναμε μαζί στη Σάντα Μαρία. Το καλοκαίρι ζούσαμε στο νησί, όπου είχα στήσει ένα εργαστήριο κεραμικών και το χειμώνα ταξιδεύαμε. Εκείνη την εποχή επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Ινδία, όπου γνώρισα τη γιόγκα. Συνέχισα με ταξίδια στο Ρατζαστάν, το Ρισικές, το Μπενάρες».

Star yoga-2

Στην πορεία το ζευγάρι χωρίζει και η Ιράνα μένει μητέρα μόνη, χωρίς δουλειά. «Θυμάμαι εκείνη την περίοδο σαν κακό όνειρο. Τότε ξεκίνησα τη γιόγκα, για να αλλάξω τη ζωή μου. Στην αρχή για να νιώσω καλά και στη συνέχεια για βιοποριστικούς λόγους».

 Η γιόγκα είναι μια ολιστική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του μυαλού και της ψυχής και παράλληλα ενδυναμώνει το σώμα. Στα 20 χρόνια που την εξασκεί έχει ασχοληθεί με διαφορετικά ρεύματα, με σπουδές που περιλαμβάνουν άριστη γνώση των στάσεων της γιόγκα, φυσιολογία, ανατομία, Vinyasa Krama, Hatha Yoga, Physical Yoga Therapeutics & Yoga for Arthritis, Hormonal & Diabetes. Στις συνεδρίες υποστηρίζει τις γυναίκες στα τρία βασικά στάδια της ζωής τους –γονιμότητα, εγκυμοσύνη και εμμηνόπαυση– ώστε να βιώνουν μια ολοκληρωμένη και αποδοτική ζωή, αντιμετωπίζοντας όλα τα γεγονότα, καλά ή κακά, με δύναμη, αλήθεια και μοναδικότητα. Όπως θεωρεί ότι είναι και οι ίδιες μοναδικές. —www.yogaretreatsparos.com

 

PHOTOS: PAPADAKIS PRESS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή