Η Μουσική του Δήμου στο «Παλλάς»

Η Μουσική του Δήμου στο «Παλλάς»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαρκής εξωστρέφεια που επιζητούν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων επισφραγίζεται με τη συνεργασία, για πρώτη φορά, με το θέατρο «Παλλάς». Η στέγαση των Μουσικών Συνόλων στο κεντρικό θέατρο της οδού Βουκουρεστίου με την υψηλού επιπέδου υποδομή ανεβάζει από τη μία τη στάθμη και την προσδοκία και από την άλλη δικαιώνει τον ρόλο των Μουσικών Συνόλων ως «μουσικής της Αθήνας».

Η συνεργασία αρχίζει ευθύς αμέσως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με συναυλία στις 11.30 το πρωί της Συμφωνικής Ορχήστρας που θα παρουσιάσει ένα ευχάριστο πρόγραμμα κλασικής μουσικής (Μπραμς, Ντβόρζακ, Γκριγκ, Μασνέ και Ροσίνι). Θα διευθύνει η Κάτια Μολφέση και σολίστ θα είναι ο Χαράλαμπος Σούκας (βιολί) και ο Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο). Ακολουθεί πρόγραμμα με συναυλίες με εξαίρετους σολίστ για τις 3, 16, 23 και 24 Νοεμβρίου, και για όλες πλην της τελευταίας (αφιέρωμα στον Τσιτσάνη) θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος (το κοινό θα πρέπει να παραλαμβάνει δελτία εισόδου – www.ticket365.gr).

Αυτό που μοιάζει να ξεπερνά τα όρια της δραστηριότητας του Μουσικών Συνόλων (που περιλαμβάνουν τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, την Big Band και το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής) είναι η διάχυσή τους στη λειτουργία της πόλης και η καλλιτεχνική, λειτουργική και ηθική δικαίωση της δημόσιας αποστολής τους. Ο Δήμος Αθηναίων με τη μουσική του κρατάει ψηλά το ηθικό, καλλιεργεί και εμπνέει. Αυτό τουλάχιστον είναι το περίγραμμα αλλά και η στόχευση, ας πούμε και η φιλοδοξία. Η στέγαση στο «Παλλάς» προεκτείνει και εμβαθύνει τις καλοκαιρινές εμφανίσεις των Μουσικών Συνόλων στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου (που ήταν ένα σημαντικό βήμα) και αναπόφευκτα συνδέεται με την ευρύτερη αναβάθμιση του τετραγώνου του City Link. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα έχει ανοίξει και ο νέος «Ζonar’s» στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, που θα γίνει και πάλι πόλος έλξης. Σκέφτεται κανείς μία ωραία εικόνα για την ταλαιπωρημένη πόλη: γεμάτα τα καφέ, γεμάτοι οι δρόμοι με διαβάτες και το «Παλλάς» να ξεχειλίζει από κοινό που να θέλει να ακούσει ωραία μουσική. Αυτό αξίζει στην Αθήνα και κυρίως σε όλους εμάς τους πολίτες. Απλές κινήσεις που είναι θετική πρόκληση για τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή