Προσωρινή λύση για το Μέγαρο Μουσικής

Προσωρινή λύση για το Μέγαρο Μουσικής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του επιτυγχάνει το Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με το άρθρο 54 του κεφαλαίου Χ που αφορά διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΠΟ και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, μέχρι 31.1.2016, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις πράξεις πλην εκείνης της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του. Επίσης, απαγορεύεται η διενέργεια πάσης φύσεως συμψηφισμού σε βάρος του ΟΜΜΑ που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Δημοσίου ή ασφαλιστικών οργανισμών. Αναστέλλονται, επίσης, οι κατά του ΟΜΜΑ πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης. Δεν υπολογίζονται, πλέον, τόκοι και πρόστιμα για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου. Η θητεία του Δ.Σ. παρατείνεται και πάλι.

Οπως σημειώνεται στο σχέδιο νόμου, «η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του ΟΜΜΑ έως την κατάθεση και ψήφιση σχεδίου νόμου (…) Το σχετικό σχέδιο οριστικής ρύθμισης των θεμάτων του ΟΜΜΑ δεν κατέστη εφικτό να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή λόγω της προώρου διαλύσεως».

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό «το απόλυτο αδιέξοδο» στο οποίο έχουν περιέλθει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή