Τζέκιλ και Χάιντ στην Κουμουνδούρου

Τζέκιλ και Χάιντ στην Κουμουνδούρου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ένα μήνα, το σατιρικό σάιτ «Το Κουλούρι» είχε ανεβάσει μία ψεύτικη είδηση: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Το κείμενο που ακολουθούσε ήταν αληθινά αστείο. Περιέργως, όταν ο αληθινός ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε αυτή την Τρίτη την ίδια περίπου ανακοίνωση, αυτά που ακολούθησαν δεν ήταν και τόσο αστεία: το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο στην απεργία της Πέμπτης, όπου τον περιέλαβαν οι δυνάμεις τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι διαμαρτυρόμενοι Συριζαίοι παλεύουν ακόμη να συνέλθουν απ΄τα δακρυγόνα των κυβερνητικών Συριζαίων, μπορούν να παρηγορηθούν ενθυμούμενοι όλες τις άλλες φορές που οι δρ Τζέκιλ ξεσηκώθηκαν εναντίον των μίστερ Χάιντ της Κουμουνδούρου.

Τη σημαία της διπολικής αυτής διαμαρτυρίας κρατούν περήφανα οι δύο ηρωικά διχασμένες βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, η Εύη Καρακώστα και η Ελ. Σταματάκη: τον Σεπτέμβριο οι δυο τους ψήφισαν το μνημόνιο και μαζί την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στον Πειραιά, και τον Οκτώβριο βγήκαν στον Πειραιά με πανό και διαδήλωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ! Στο ίδιο διπολικό τέμπο, βεβαίως, κινούνται διάφορα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – όπως το τμήμα Δικαιωμάτων, το οποίο τον Σεπτέμβριο έβγαλε καταγγελία για τον αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπόλαρη, που ήταν στο υπουργείο Υγείας το 2012, «όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών ιερόδουλων». Απ’ το σχιζοφρενικό συριζικό πακέτο, δεν μπορεί να λείψει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού: στην ανακοίνωσή του για τις Σκουριές Χαλκιδικής έλεγε πως «δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό μας από τον πρωθυπουργό, που είχε κάνει τον αγώνα μας σημαία του», και στο χαρτί επάνω υπήρχε το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ! Αντιστοίχως, η επαναστατημένη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκε κι εκείνη για την ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος, μάλιστα, της ανακοίνωσης έγραφε και την υπέροχη φράση: «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκάθαρες θέσεις». Και αν μεταξύ τους δεν συμπίπτουν, αυτό είναι μια απλή λεπτομέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT