Γκαλά Οπερας για τη σωτηρία του κτήματος Τατοΐου

Γκαλά Οπερας για τη σωτηρία του κτήματος Τατοΐου

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αθηναϊκό θεσμό έχει εξελιχθεί το ετήσιο Γκαλά Οπερας που διοργανώνει για τρίτη φορά φέτος ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου. Το γκαλά, θα φιλοξενηθεί και πάλι στην ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου (8μμ) με τη συμβολή εξαιρετικών σολίστ, και με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου, το οποίο καταρρέει.

Η συναυλία, όπως προβλέπει η μικρή αλλά ισχυρή, πλέον, παράδοση των γκαλά υπέρ του Τατοΐου, θα παρουσιάσει μια επιλογή από άριες από γνωστές όπερες, οπερέτα και τραγούδια του μουσικού θεάτρου, σε ένα περιβάλλον κομψότητας και αρχοντιάς. Εγγύηση για υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ένα ευρύ πρόγραμμα από Ντβόρζακ, Μότσαρτ και Μπιζέ έως Πόρτερ, Σαμάρα και Σακελλαρίδη. Στο πιάνο θα είναι ο εκλεκτός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και το φωνητικό σκέλος της συναυλίας θα υπηρετήσουν η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, έμπειροι και λαμπροί και οι δύο πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, μεγάλη φωνή και εντυπωσιακή θεατρικότητα.

Πριν από τη συναυλία, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θα βραβεύσει την πρώην γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη «για την αδιάκοπη υποστήριξη σε ένα κοινό όραμα». Πρόσφατα, η κυρία Λ. Μενδώνη, σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας στο Πολυτεχνείο, έδωσε μία αξιομνημόνευτη ομιλία πάνω στο συνολικό ζήτημα της ανάδειξης του Κτήματος Τατοΐου.

Το κτίριο του Οινοποιείου, υπέρ της αποκατάστασης του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας, είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια του Κτήματος. Στην εποχή του ήταν μία πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού. Ηταν ονομαστά και βραβευμένα τα κρασιά του Τατοΐου. «Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου καθώς και η παραγωγή βιολογικού οίνου», λέει ο κ. Βασίλης Κουτσαβλής, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου. «Τα έσοδα από την πώληση της οινοπαραγωγής θα συμβάλουν στη συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης, θα διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων».

Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια είτε με δωρεά είτε με χορηγία, μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected] και στο 6975 947248. Oι δωρητές του Συλλόγου και οι ευεργέτες του Τατοΐου τιμώνται ετησίως από τον Σύλλογο και η συνεισφορά τους τυγχάνει ειδικής μνείας σε ειδικό σημείο του πρώην Βασιλικού Κτήματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η συναυλία θα διαρκέσει 70 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών). Οι τιμές είναι: 25 ευρώ (Πλατεία, διακεκριμένη ζώνη, 4 πρώτες σειρές), 15 ευρώ (Πλατεία, υπόλοιπες σειρές), 10 ευρώ (Εξώστης), 5 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές).

Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση, με ελεύθερη συμμετοχή.

Ιδιώτες χορηγοί στηρίζουν το γκαλά. Το φόρεμα της κ. Ειρήνης Καράγιαννη είναι μια ευγενική παραχώρηση του Οίκου Faliakos by Petridis και τα κοσμήματά της είναι της εταιρείας Swarovski Hellas. Η χορηγία των κρασιών είναι της εταιρείας Κατώγι-Στροφυλιά. Ο ανθοστολισμός της αίθουσας συναυλιών του Παρνασσού είναι μία προσφορά της κυρίας. Ρόης Αποστολίδου-Κωνσταντά. Την εκτύπωση όλου του επικοινωνιακού υλικού της εκδήλωσης και του προγράμματος ανέλαβαν για τρίτη συνεχή χρονιά οι Αίθουσες Τέχνης Καπλανών 5 και ena.

ΙΝFO

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8. Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, ώρα 8μμ.

Κρατήσεις

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 72 34 567

www.ticketservices.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή