Τι απαντά ο υπ. Δικαιοσύνης στα περί ρύθμισης για αποφυλάκιση Ρωμανού

Τι απαντά ο υπ. Δικαιοσύνης στα περί ρύθμισης για αποφυλάκιση Ρωμανού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για συντονισμένη προσπάθεια ανακάλυψης ατοπημάτων στη νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης», κάνει λόγο ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο με διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου, επιχειρείται η αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού παρά τις καταγγελίες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, του Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη στο εξής για την εκτός φυλακής παρακολούθηση μαθημάτων από υποδίκους που σπουδάζουν, όπως ο Νίκος Ρωμανός, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση δεν θα έχει λόγο και αντ’ αυτού την απόφαση θα λαμβάνει το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο επικεφαλής είναι εισαγγελέας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και βρίσκεται σε διαβούλευση σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Πάντως στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζεται ότι θα ληφθούν υπόψη απόψεις και προτάσεις για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και επαναλαμβάνεται η πρόθεση του υπουργείου να ακούσει όλες τις απόψεις που διατυπωθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι".

Το Υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας – επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή