Επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

Επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες η κ. Φώφη Γεννηματά, με σκοπό να αναδείξει τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Χαρ. Τρικούπη. Η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αφορούν την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στα Πατήσια με βασικό στόχο την ανάδειξη των βασικών θέσεων του κόμματος. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά επιθυμεί να αναδείξει επιπλέον πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαθέτει τη συγκρότηση και μπορεί να αναπτύξει τη δυναμική ώστε να διαδραματίσει σημαντικότερο πολιτικό ρόλο. Η ομιλία της κ. Γεννηματά θα χρησιμεύσει ως κείμενο αναφοράς για την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.

Στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν μια συντεταγμένη πορεία προς την προγραμματική συνδιάσκεψη και γενικώς επιτάχυνση των οργανωτικών διαδικασιών που απομένουν, έχοντας κατά νου και την ταχύτητα με την οποία τρέχουν τις τελευταίες εβδομάδες οι πολιτικές εξελίξεις. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές στην παρούσα φάση, ωστόσο εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εξελίξεις ώς το τέλος του χρόνου θα είναι σχετικά ομαλές. Και προχωρούν σε τούτη την εκτίμηση υπολογίζοντας ότι, εκτός συνταρακτικών εξελίξεων, το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή παρά μετά την εορταστική ανάπαυλα.

Κατά τα λοιπά, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ασκείται οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή διάφορες πρωτοβουλίες, από τη μυστική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια ελικοπτέρων τύπου Σινούκ έως τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων με βάση τη συμφωνία που συνήφθη με τους θεσμούς. Από τη Χαρ. Τρικούπη αναζητούν, επίσης, συμμάχους στη Βουλή προκειμένου να καταθέσουν πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ μέχρι και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τη σημερινή κυβέρνηση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι οι εργασίες μιας τέτοιας Εξεταστικής θα μπορούσαν να καταδείξουν τις σωστές κινήσεις και τις παραλείψεις όλων των πλευρών του πολιτικού συστήματος, αλλά και ποιο είναι το πραγματικό ισοζύγιο ευθυνών ανάμεσα στα κόμματα.

Θεοχαρόπουλος – Πιτέλα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, από την άλλη πλευρά, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να έχει επαφές με εκπροσώπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. Ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κ.Ο. των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα. Σήμερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τη «μεταρρύθμιση των ιδίων πόρων της Ε.Ε.», όπου θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερ Μοσκοβισί, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο και με τον Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή