Style Capsule

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Σοράγια, η Μελίνα Μερκούρη, η Fiona von Thyssen, η Jackie Kennedy, η Grace Kelly, γυναίκες των οποίων το στυλ αντανακλούσε την προσωπικότητά τους, κι ένας διαχρονικά άφθαρτος προορισμός, η Μύκονος, αποτέλεσαν τον άξονα της Resort συλλογής του Βασίλη Ζούλια με τίτλο Women In Mykonos Through The Decades… from 30s to 80s.

Style Capsule-1

Η Βίκυ Καγιά στην πασαρέλα.

«Η προοπτική ενός showroom στη Μύκονο, που θα γίνει πραγματικότητα το καλοκαίρι, με έκανε να ανατρέξω στο παρελθόν του νησιού και να θυμηθώ τις διάσημες καλλονές που το επισκέπτονταν. Οι ενδυματολογικές επιλογές τους έγιναν σημείο αναφοράς στην ιστορία της μόδας και το μοναδικό allure τους πυροδότησε τη φαντασία μου για δημιουργίες με μυκονιάτικη αύρα», εξηγεί ο σχεδιαστής για το concept της collection, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 18ης Athens Xclusive Designers Week. «Για να απογειωθεί μια τέτοια συλλογή, θέλησα να την παρουσιάσουν γυναίκες που σημάδεψαν την ελληνική μόδα, μοντέλα αλλά και ανερχόμενες σταρ της πασαρέλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη, η Βίκυ Κουλιανού, η Τζένη Μπαλατσινού, η Βίκυ Καγιά, η Μάρα Δεσύπρη, η Έσθερ Μαστρογιάννη, η Δωροθέα Μερκούρη, η Ροζάνα Γεωργίου, η Αναστασία Περράκη, η Όλγα Κυπριώτου, η Κιάρα Μαρκέζη, όλες έχουν κάνει μια “πρωτιά” στη μόδα μαζί μου, από τότε που ήμουν στυλίστας στα περιοδικά ως σήμερα που σχεδιάζω τις δικές μου συλλογές», προσθέτει.

Style Capsule-2

Ο Βασίλης Ζούλιας με την Έλενα Παπασταύρου

Στα παρασκήνια της επίδειξης επικρατούσε κλίμα γιορτής, σαν τα μέλη μιας καλής παρέας να έχουν ξαναβρεθεί μετά από καιρό και να περνάνε υπέροχα, με την οικειότητα όσων έχουν μοιραστεί. «Ήταν πολύ συγκινητικό να δουλεύουμε πάλι μαζί, άνθρωποι που έχουμε τόσα να θυμηθούμε. Όλα τα κορίτσια, ο Τρύφωνας Σαμαράς και ο Στέφανος Βασιλάκης, που είχαν αναλάβει το hair styling, ο Μάνος Βυνιχάκης, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ με προϊόντα MAC, η Κατερίνα Καρούσου, που έφτιαξε τα υπέρκομψα καπέλα, και ο Περικλής Κονδυλάτος, που υπογράφει τα 60 costume κοσμήματα…»

«Με ενδιέφερε να υπάρχει απόλυτη αρμονία μεταξύ ρούχων και κοσμημάτων, έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι θα θυσίαζα την αρχική μου έμπνευση», εξηγεί ο Περικλής, που χρησιμοποίησε υλικά και χρώματα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής. «Η αισθητική αρτιότητα είναι αυτό που έχει σημασία, όπως πάντα επιμένει ο Βασίλης».

Style Capsule-3

Στην επίδειξη τις εντυπώσεις έκλεψε μια πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα πασαρέλα, στο σχήμα του άπειρου, και τα μαγιό. Tο flashback από τα ’30s ως σήμερα κορυφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό φινάλε, με τα μοντέλα να παίρνουν θέση κάτω από την αντίστοιχη δεκαετία που αναγραφόταν στον τεράστιο τοίχο, συνθέτοντας έναν πολύχρωμο καμβά που παρέπεμπε σε editorial μόδας επετειακού τεύχους.

Photos: Papadakis Press, Μαρία Μαρκέζη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT