Λύση για τους μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού

Λύση για τους μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, έχοντας αποκλείσει τη δυνατότητα εισόδου τους στο ναυτικό επάγγελμα, παρότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, αναμένεται να δώσει τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Το πρόβλημα αφορά τους αποφοίτους ΤΕΙ μηχανολογικής εξειδίκευσης, οι οποίοι, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων που ορίζονταν από το ΠΔ 243/1998, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση διπλώματος Γ΄ Μηχανικού του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, προχωρώντας και στη σχετική θαλάσσια πρακτική. Ωστόσο η ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος 141/2014 κατήργησε το προγενέστερο ΠΔ, χωρίς όμως να προβλέπει το απαιτούμενο μεταβατικό διάστημα για όσους δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απόκτησης διπλώματος.

Παράλληλα, το νέο ΠΔ έσπευσε να αποκλείσει ορισμένες ειδικότητες μηχανικών από τη σχετική διαδικασία. Ομάδα εργασίας εξέτασε όλα τα προβλήματα, προτείνοντας τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από τον κ. Δρίτσα και οδεύουν προς υλοποίηση, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή