Σε αντικατάσταση του γενικού γραμματέα λιμένων προχώρησε ο Θ. Δρίτσας

Σε αντικατάσταση του γενικού γραμματέα λιμένων προχώρησε ο Θ. Δρίτσας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντικατάσταση του γενικού γραμματέα λιμένων, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων προχώρησε σήμερα ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θ. Δρίτσας τοποθετώντας στην θέση αυτή τον στενό συνεργάτη του και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Λαμπρίδη.

Αν και η επίσημη ανακοίνωση μιλά για παραίτηση του μέχρι τώρα γενικού γραμματέα Θανάση Χριστόπουλου για προσωπικούς λόγους, οι παροικούντες την Ακτή Βασιλειάδη γνώριζαν εδώ και καιρό την πρόθεση του υπουργού να τοποθετήσει στην νευραλγική αυτή γραμματεία πρόσωπο της επιλογής του. Ο Θ. Χριστόπουλος -που φέρεται να είχε αναλάβει τη θέση αυτή το 2013 κατ΄ επιλογή του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των συμφωνιών της τότε συγκυβέρνησης – θα παραμείνει για μερικές ακόμα εβδομάδες στο υπουργείο προκειμένου να γίνει ομαλά η αλλαγή και να ενημερωθεί ενδελεχώς ο νέος γενικός γραμματέας για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ο «Αθανάσιος Χριστόπουλος, υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτησή του στον υπουργό, ο οποίος την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε, για τη μέχρι τώρα συνεργασία του».

Ο νέος γενικός γραμματέας Χρήστος Λαμπρίδης είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπάλληλος από το 2003 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προσληφθείς με διαδικασία υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, στέλεχος με ευθύνη σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στους λιμένες». Γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά, είναι οικονομολόγος, διδάκτορας λιμενικής οικονομίας και διοίκησης με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακά στο σχεδιασμό και στην πολιτική των μεταφορών στο πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyn. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Θ. Δρίτσα.

Ο Χρήστος Λαμπρίδης είναι από το 2014 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον Μάρτιο του 2015 ήταν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την εξαίρεση της παραλιακής ζώνης της Δραπετσώνας από την παραχώρηση στον ΟΛΠ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είτε αυτή γίνει με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης, είτε αυτή προωθηθεί με την πώληση μετοχών του ΟΛΠ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή