10 ξενοδοχεία που θα αγαπήσουμε το 2016

10 ξενοδοχεία που θα αγαπήσουμε το 2016

7' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοίγουν από στιγμή σε στιγμή και είναι τόσο… φρέσκα, που η μπογιά στους τοίχους τους δεν έχει ακόμα στεγνώσει. Σας παρουσιάζουμε τα 10 ξενοδοχεία που θα συζητηθούν το 2016, σε προορισμούς κοντινούς και μακρινούς, αστικούς και εξωτικούς, πολυτελείς και οικονομικούς.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ISE-SHIMA | ΙΑΠΩΝΙΑ

Amanemu

Η πεμπτουσία της ιαπωνικής καλαισθησίας συναντά την τοπική παράδοση των θερμών πηγών.

Η αλυσίδα Aman θα ανοίξει τον Μάρτιο το δεύτερο ξενοδοχείο της στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Ise-Shima, στις ακτές του κόλπου Ago, γνωστού και ως «Κόλπου των Μαργαριταριών». Το Amanemu (από τη σανσκριτική λέξη «aman», που σημαίνει γαλήνη ή ασφάλεια, και την ιαπωνική λέξη «nemu», που σημαίνει το να μοιράζεσαι τη χαρά) θα είναι η πεμπτουσία της απέριττης ιαπωνικής κομψότητας αλλά και ένας φόρος τιμής στην τοπική παράδοση των θερμών πηγών. Με οδηγό την ιαπωνική αισθητική, οι 24 σουίτες και οι 4 βίλες δύο υπνοδωματίων είναι κατασκευασμένες από φυσικά υλικά με μεγάλες τζαμαρίες και βεράντες, που θα επιτρέπουν στους φιλοξενουμένους να απολαμβάνουν το μοναδικό τοπίο, ενώ η καθεμία έχει τη δική της θερμή πηγή. Οι παροχές και οι ανέσεις είναι ασφαλώς πολλές: ξεχωρίζουν η θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, οι σουίτες για θεραπείες spa, το yoga studio και εστιατόριο, όπου θα σερβίρεται μεταξύ άλλων το διάσημο τοπικό μοσχαρίσιο κρέας Matsusaka.

www.aman.com/resorts/amanemu


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Brody Villa

Μια ανακαινισμένη  βίλα του 1881, στους λόφους της γραφικής Βούδας, κερδίζει τις εντυπώσεις με τους άνετους χώρους και την απαράμιλλη κομψότητά της.

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για μεγάλες παρέες ή πολυμελείς οικογένειες που ταξιδεύουν με προορισμό τη Βουδαπέστη θα ανοίξει τις πόρτες της την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για μια ανακαινισμένη βίλα του 1881, φωλιασμένη στους λόφους της γραφικής και ιστορικής Βούδας, με 6 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια, 3 καθιστικά, 2 γραφεία, κουζίνα, πλυντήριο, χώρο γυμναστικής, σάουνα και διάφορες ενδιαφέρουσες γωνιές για ανάπαυλα και περισυλλογή. Το λιακωτό με τα αρ νουβό βιτρό παράθυρα, που ενδείκνυται για μεγαλοπρεπή γεύματα, τα μωσαϊκά, οι αντίκες και ο εκπληκτικός κήπος με την πισίνα συγκαταλέγονται στα στοιχεία που θα την κάνουν μοναδική και ακαταμάχητη, ειδικά για τους λάτρεις παλαιότερων εποχών και καλλιτεχνικών τάσεων.

http://brodyvilla.com


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Generator Amsterdam

Το κτίριο που στέγαζε κάποτε τα τμήματα Επιστημών Υγείας και Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ μεταμορφώνεται σε hip νεανικό ξενώνα.

Αν το budget ή το στυλ σας δεν σας επιτρέπουν τη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, το νέο hostel της αλυσίδας Generator στο Αμστερνταμ θα προσφέρει από την άνοιξη μια πιο οικονομική λύση, χωρίς όμως εκπτώσεις στην άνεση και στο ντιζάιν. Πρόκειται για την αναγέννηση ενός τετραώροφου κτιρίου του 1917 που στέγαζε τα τμήματα Επιστημών Υγείας και Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ, μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο και με θέα στο πάρκο Oosterpark. Οι 168 δίκλινοι και τετράκλινοι κοιτώνες «βλέπουν» στο πάρκο ή στην αυλή και διαθέτουν δικό τους μπάνιο. Για μεγάλες παρέες ή οικογένειες υπάρχει επίσης το πολυτελές διαμέρισμα 6 ατόμων. Το πρώην πανεπιστημιακό αμφιθέατρο θα μετατραπεί σε σαλόνι/μπαρ, η βιβλιοθήκη σε πριβέ χώρο για χαλάρωση αλλά και συσκέψεις, στο υπόγειο θα τοποθετηθεί η τραπεζαρία, ενώ το παλιό λεβητοστάσιο θα μεταμορφωθεί σε «μυστικό» μπαρ, ανοιχτό στους ενοίκους του Generator αλλά και σε όποιον περαστικό κάνει κέφι να πιει εκεί ένα ποτό.

http://generatorhostels.com


ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ SIMIEN | ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Limalimo Lodge

Με κεντρική φιλοσοφία τον βιώσιμο τουρισμό, δένει αρμονικά με το αιθιοπικό τοπίο, χωρίς εκπτώσεις στην πολυτέλεια και στις ανέσεις.

Ο πολυτελής ξενώνας Limalimo Lodge στο Εθνικό Πάρκο των ορέων Simien της Αιθιοπίας, που περιλαμβάνονται στη λίστα της UNESCO με τα τοπία παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι η πραγματοποίηση του ονείρου δύο ντόπιων ξεναγών που αφοσιώθηκαν στην περιοχή, την οποία έχουν αγαπήσει εδώ και δεκαετίες. Ανοίγει από στιγμή σε στιγμή, διαθέτει 14 δωμάτια και έχει ως πυρήνα της φιλοσοφίας του τον υπεύθυνο και βιώσιμο τουρισμό. Το κτίριο κατασκευάστηκε με τη βοήθεια ντόπιων μαστόρων από φυσικά υλικά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, τα τρόφιμα αγοράζονται από την τοπική κοινότητα, ενώ μέρος των εσόδων από τις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών διατίθεται για την προστασία του πάρκου. Στις προτεινόμενες δραστηριότητες περιλαμβάνονται η πεζοπορία, η παρατήρηση πουλιών, καθώς και η επίσκεψη στο γειτονικό χωριό Limalimo, προκειμένου ο ταξιδιώτης να έρθει σε επαφή με την τοπική κοινότητα και τις παραδόσεις της.

http://limalimolodge.com


ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ | ΙΤΑΛΙΑ

Il Sereno

Εκλεπτυσμένο, διακριτικό και γαλήνιο, προβλέπεται να φέρει νέο αέρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη.

Με στόχο να ανοίξει το καλοκαίρι στην κοσμοπολίτικη λίμνη Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, σε απόσταση μικρότερη της μιας ώρας από το πολύβουο Μιλάνο, το ξενοδοχείο Il Sereno θα διαθέτει 34 σουίτες που θα προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη και στις γειτονικές Αλπεις. Κατασκευασμένο με φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, και φέροντας σχεδιαστικά την υπογραφή της διεθνώς αναγνωρισμένης αρχιτέκτονος Patricia Urquiola, το Il Sereno -εκλεπτυσμένο, διακριτικό και γαλήνιο, όπως υπονοεί το όνομά του- θα φέρει νέο αέρα στην παραλίμνια περιοχή, που έως τώρα μονοπωλούσαν οι παραδοσιακές αναγεννησιακές βίλες και οι περίτεχνες επαύλεις. Διαθέτει spa και ιδιωτική παραλία, η πισίνα του μοιάζει κυριολεκτικά να κρέμεται πάνω από τη λίμνη, ενώ η προβλήτα του επιτρέπει εναλλακτική πρόσβαση στο ξενοδοχείο με σκάφος. Tο ονειρεμένο πακέτο συμπληρώνει το ομώνυμο εστιατόριο, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο πολύς Giuliano Lottο, o άνθρωπος που ανέδειξε κορυφαίους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και ο Marcus Wareing.

www.ilsereno.com


ΠΑΡΙΣΙ – ΓΑΛΛΙΑ

Amastan Paris

Η άνεση και η ατμόσφαιρα του σπιτιού ενός κοσμογυρισμένου οικοδεσπότη σε 24 δωμάτια, εμπνευσμένα από την κλασική αρχιτεκτονική των παριζιάνικων διαμερισμάτων.

Σε έναν ήσυχο δρόμο που ενώνει την οδό Faubourg Saint-Honoré και τη λεωφόρο Champs-Élysées καταφθάνει σύντομα τo Amastan Paris, το πρώτο της νέας αλυσίδας ξενοδοχείων Amastan. Εμπνευσμένα από την κλασική αρχιτεκτονική των παριζιάνικων διαμερισμάτων, τα 24 δωμάτιά του και οι προσεκτικά μελετημένοι εσωτερικοί χώροι του συνδυάζουν την άνεση με την ατμόσφαιρα του σπιτιού ενός κοσμογυρισμένου οικοδεσπότη. To μπαρ Anouk του ξενοδοχείου, που θα οδηγεί σε μια πλούσια σε βλάστηση εσωτερική αυλή, καθώς και ένας προσωρινός (pop-up) χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά σε installations μόδας, τέχνης και ντιζάιν είναι σίγουρο πως θα μαγνητίσουν το ανεξάρτητο και νεανικό κοινό σε αυτή την εκλεπτυσμένη γειτονιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

http://amastanhotels.com


ΛΑΝΓΚΑΟΥΙ | ΜΑΛΑΙΣΙΑ

The St. Regis

Για τους λάτρεις της φύσης και της πολυτέλειας, χτισμένο σε μια ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο.

Στο νησί Λανγκάουι της Μαλαισίας, με τα βραχώδη τοπία, την οργιώδη τροπική βλάστηση, τις πολυάριθμες σπηλιές και τους καταρράκτες, θα υποδεχθεί στις 6 Απριλίου τους πρώτους ταξιδιώτες το St. Regis Langkawi. Χτισμένο σε μια ιδιωτική παραλία με κατάλευκη άμμο, το ξενοδοχείο έχει να επιδείξει 85 πολυτελείς σουίτες αλλά και τρεις βίλες χτισμένες πάνω στο νερό, με θέα στους πανύψηλους φοίνικες και στα τιρκουάζ νερά της θάλασσας Adaman. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται spa, πισίνα, γυμναστήριο, πέντε διαφορετικοί χώροι για ποτό και φαγητό, ενώ, φυσικά, ξεχωρίζει το σήμα κατατεθέν της αλυσίδας St. Regis, η υπηρεσία μπάτλερ. Προσφέρεται επίσης ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσια σπορ, εκδρομές στο θαλάσσιο πάρκο Pulau Payar και πεζοπορίες στη ζούγκλα.

www.stregis.com/Langkawi


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | ΗΠΑ

Four Seasons New York Downtown

Ο ολοκαίνουργιος ουρανοξύστης του αρχιτέκτονα Robert A.M. Stern θα στεγάσει το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας.

Η πολυτέλεια της αλυσίδας Four Seasons, την οποία μέχρι τώρα απολάμβανε μόνο το Upper East Side του Μανχάταν, κατεβαίνει αυτό το καλοκαίρι νότια και συγκεκριμένα στην περιοχή Tribeca. Το ξενοδοχείο New York Downtown θα στεγάζεται στον ολοκαίνουργιο ουρανοξύστη 82 ορόφων «30 Park Place» του αρχιτέκτονα Robert A.M. Stern, μαζί με τις 157 ιδιωτικές κατοικίες της αλυσίδας, που αναπόφευκτα θα καταλαμβάνουν τους ψηλότερους ορόφους για να απολαμβάνουν καλύτερη θέα. Και στους πρώτους 24, όμως -που αντιστοιχούν στο ξενοδοχείο-, η θέα προβλέπεται εντυπωσιακή τόσο εκτός όσο και εντός, χάρη στο σύγχρονο ντιζάιν και στη φινέτσα των εσωτερικών χώρων, τους οποίους επιμελήθηκε η νεοϋορκέζικη εταιρεία Yabu Pushelberg. 185 δωμάτια και σουίτες, εσωτερική πισίνα, spa, καθώς και εστιατόριο από τον διάσημο σεφ Wolfgang Puck περιμένουν τους επισκέπτες.

www.fourseasons.com/newyorkdowntown


ΑΜΒΟΥΡΓΟ | ΓΕΡΜΑΝΙΑ

The Fontenay

Μοντέρνο και κοσμοπολίτικο, όπως η πόλη στην οποία βρίσκεται, εντυπωσιάζει με το φουτουριστικό ντιζάιν και τις πολυτελείς παροχές του.

Το αποκαλούν ήδη «BMW των ξενοδοχείων». Στις όχθες της λίμνης Alster του Αμβούργου, 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, ανοίγει το φθινόπωρο το πολυσυζητημένο The Fontenay, με το εντυπωσιακό ντιζάιν που μιμείται τις αρμονικές γραμμές της λίμνης και της γύρω φύσης. Το φουτουριστικό κτίριο-γλυπτό στο οποίο στεγάζεται μαγνητίζει τα βλέμματα, όπως επίσης τα 131 δωμάτια και σουίτες του που λούζονται στο φως, το οποίο μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες. Με ασυναγώνιστη θέα, μεγάλο spa, γυμναστήριο ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, δύο εστιατόρια, σαλόνι/αίθριο, μπαρ και τέσσερις κομψούς χώρους εκδηλώσεων, το μοντέρνο και κοσμοπολίτικο Fontenay είναι το ξενοδοχείο για το οποίο θα μιλάει στο εξής όποιος επισκέπτεται -είτε μένει σε αυτό είτε όχι- την πόλη που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αγαπούν οι Γερμανοί περισσότερο από κάθε άλλη.

www.thefontenay.de


ΛΟΝΔΙΝΟ | ΑΓΓΛΙΑ

Nobu Shoreditch

H Ανατολή συναντά τη Δύση στο πρώτο ξενοδοχείο της Nobu Hospitality στην Ευρώπη, με μενού σχεδιασμένα αποκλειστικά γι’ αυτό από τον Nobu Matsuhisha.

Μετά την επιτυχή της πορεία σε Μέση Ανατολή, Αμερική και Ασία, η Nobu Hospitality -«αδελφάκι» των εστιατορίων των οποίων ηγούνται ο Robert De Niro και ο επώνυμος sushi σεφ Nobu Matsuhisa- εγκαινιάζει μέσα στη χρονιά το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου. Με ντιζάιν που θα αντικατοπτρίζει τόσο το ύφος της ίδιας της πόλης όσο και τη φιλοσοφία «η Ανατολή συναντά τη Δύση» της αλυσίδας και με στόχο πάντα το υψηλό σέρβις, το ξενοδοχείο θα έχει 156 δωμάτια σε πέντε ορόφους, υψηλών προδιαγραφών γυμναστήριο, αίθουσες συσκέψεων και δεξιώσεων, και φυσικά εστιατόριο και μπαρ που θα επιβλέπει ο ίδιος ο Matsuhisa, με μενού σχεδιασμένα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

http://nobuhotels.com/london-nobu-hotel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή