Ωρα αλήθειας και αποφάσεων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδά της μέρα με τη μέρα. Οι πίνακες που δημοσιεύει σήμερα η «Κ», αντί πρώτης φωτογραφίας, δείχνουν ότι έχουμε καταστεί ουραγοί σε πάμπολλους τομείς. Ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί ότι γι’ αυτό φταίει μόνον η τωρινή κυβέρνηση. Πρόκειται ασφαλώς για συσσωρευμένες αμαρτίες δεκαετιών.

Είναι, όμως, πρόδηλο ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα γιατί δεν έχει τις στοιχειώδεις οργανωτικές ικανότητες και γιατί πάσχει από ιδεοληψίες και μανίες δίωξης και καταδίωξης.

Ακόμη και τα μεγάλα, τα κορυφαία ζητήματα τα βλέπει μέσα από ένα μικροκομματικό πρίσμα, σαν ένα επικοινωνιακό ή άλλο «πάρε-δώσε». Η κατάσταση είναι κρίσιμη και θα παραμείνει, όσες εκπτώσεις και αν κάνουν οι εταίροι και δανειστές λόγω προσφυγικού. Το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας φεύγει ή λιώνει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και της αβεβαιότητας. Θα φθάσουμε σύντομα σε ένα σημείο όπου οι εταίροι θα θέλουν να μας στηρίξουν για λόγους συστημικής ευστάθειας, αλλά η χώρα θα καταρρέει. Θα είναι η ώρα των γενναίων αποφάσεων και της αλήθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT