Εξηγήσεις και απειλές από Ρούπα

Εξηγήσεις και απειλές από Ρούπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στη διάρκεια της πρόσφατης απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού παρουσίασε η Πόλα Ρούπα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, επέλεξε να αφήσει αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν σημαντικές πτυχές της υπόθεσης, όπως, για παράδειγμα, το πώς κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη μετά την ανώμαλη προσγείωση του ελικοπτέρου στις Ερυθρές ή το πώς σκόπευε να «εξουδετερώσει» τους ένοπλους φρουρούς στις εξωτερικές σκοπιές του Κορυδαλλού. «Στις 21 Φεβρουαρίου επιχείρησα με ελικόπτερο να πραγματοποιήσω απόδραση του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. Η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη ώστε να μπορούν να έρθουν μαζί μας και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που επιθυμούσαν να πάρουν τον δρόμο προς την ελευθερία», αναφέρει στην εισαγωγή της μακροσκελούς επιστολή της η Ρούπα, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «επαναστατική ενέργεια».

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σχολίασαν ότι η καταδικασμένη σε 50ετή κάθειρξη Ρούπα εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την ένοπλη δράση και ταυτόχρονα την προσπάθεια να απελευθερώσει τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εξάλλου, ως μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον φυλακισμένο σύντροφό της, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη συμμετοχή του σε δύο ληστείες τραπεζών, μεταφράζουν οι αστυνομικοί την «ομολογία» της Ρούπα ότι αυτή διέπραξε τη ληστεία υποκαταστήματος της Πειραιώς στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον Ιούνιο του 2015.

Για τον πιλότο

Σχετικά με την αντίδραση του χειριστή του ελικοπτέρου η Ρούπα γράφει ότι «όσοι μιλούν για ψύχραιμη αντίδραση του πιλότου, κρίνοντας προφανώς εκ του αποτελέσματος, δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν». Σχολίασε πως ενώ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον πιλότο δεν το έκανε, καθώς την «κράτησε» η πολιτική της συνείδηση και αρνήθηκε ότι απείλησε την οικογένειά του: «Οικογένειες και παιδιά δεν θα απειλούσα ποτέ», έγραψε. Ανακοίνωσε πως στο εξής θα αποκαλύπτει την ταυτότητά της σε όποιον τύχει να βρεθεί στον δρόμο της προειδοποιώντας πως «κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως». Τέλος, ανέφερε πως και ο πιλότος του ελικοπτέρου τής επιτέθηκε με όπλο, κάτι που, όπως έγραψε, «παρέλειψε να αναφέρει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT