Προκλήσεις Χ.Α. σε Αθήνα και Στρασβούργο – Ο Μ. Σουλτς έδιωξε από την Ευρωβουλή τον Ε. Συναδινό

Προκλήσεις Χ.Α. σε Αθήνα και Στρασβούργο – Ο Μ. Σουλτς έδιωξε από την Ευρωβουλή τον Ε. Συναδινό

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζουν σύνορα. Την ώρα που οι βουλευτές του κόμματος άρθρωναν για ακόμα μία φορά έναν λόγο εκτός ελέγχου με κηρύγματα μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών αλλά και ύβρεις κατά ξένου κράτους-συμμάχου της Ελλάδας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Μάρτιν Σουλτς έδινε εντολή για αποπομπή από την αίθουσα του ευρωβουλευτή του κόμματος, Ελευθέριου Συναδινού.

Αιτία για την υποχρεωτική αποχώρηση του ευρωβουλευτή, η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά στα χρονικά των συνεδριάσεων της Ολομέλειας του θεσμού, αποτέλεσε η παρέμβασή του για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν». Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

Εντός συνόρων τώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του οποίου ηγείται ο Ν. Μιχαλολιάκος, χαρακτήριζε από το βήμα της Βουλής, το Ισραήλ ως «κράτος δολοφόνο».

«Εχουμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, οι οποίες κλονίζονται πλέον με τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με το κράτος δολοφόνο της περιοχής, το Ισραήλ» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Παππάς. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ούτε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γ. Βαρεμένος, ούτε ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης επανέφεραν στην τάξη τον εν λόγω βουλευτή, για την επιλογή του αυτή, εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, να επιτεθεί φραστικά με τέτοιους χαρακτηρισμούς κατά άλλου κράτους.

Ουδείς εξ όσων βρίσκονταν στην αίθουσα (αρκετοί βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα)  διαμαρτυρήθηκε, πάντως, και για την δεύτερη «επιλογή» του βουλευτή της ΧΑ να παρομοιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται ή έρχονται στην Ελλάδα, με φανατικούς αιμοσταγείς δολοφόνους. Είπε συγκεκριμένα: «Τη στιγμή αυτή τα πράγματα είναι σοβαρά για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων. Ερχονται εδώ όλου του κόσμου οι κατατρεγμένοι, έρχονται εδώ άνθρωποι οι οποίοι είναι διαφορετικού θρησκεύματος, διαφορετικής φυλής και διαφορετικής κουλτούρας. Αυτοί οι άνθρωποι, αν θυμόσαστε και βλέπετε το διαδίκτυο και τα δελτία ειδήσεων, υψώνουν με τα χέρια τους κομμένα κεφάλια…».

Η διπλή αυτή πρόκληση, από έναν εκ των βουλευτών μάλιστα που έχουν επανειλημμένως επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά, παρέμεινε αναπάντητη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT