Ηλύσια Πεδία χωρίς αυτοκίνητο

Ηλύσια Πεδία χωρίς αυτοκίνητο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάσημη λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, που καθημερινά ασφυκτιά από τα αυτοκίνητα, θα μπορεί από τον Απρίλιο να παίρνει μία (κυριολεκτικά) ανάσα, αφού για μία Κυριακή το μήνα θα απαλλάσσεται από τα αυτοκίνητα και το μποτιλιάρισμα που δημιουργούν παρά τις οκτώ διαθέσιμες λωρίδες κυκλοφορίας.

Την απόφαση έλαβε η ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα δήμαρχος Anne Hidalgo, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη γαλλική πρωτεύουσα μέσα από τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκλύουν τα αυτοκίνητα.

Το… τεστ ντράιβ του νέου μέτρου έγινε ήδη το φθινόπωρο που μας πέρασε με μια δοκιμαστική κυριακάτικη απαγόρευση της κίνησης, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του αζώτου στη λεωφόρο κατά 30% συγκριτικά με άλλες Κυριακές.

Επιπλέον, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν το μέτρο με μια φεστιβαλική ατμόσφαιρα στους δρόμους, αποδεικνύοντας πως και μπορούν χωρίς το Ι.Χ. τους, αλλά και θέλουν να ζουν σε μια πόλη που τους επιτρέπει να… αναπνέουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή