Σε τρεις μήνες οι λύσεις για εκκλησιαστική εκπαίδευση

Σε τρεις μήνες οι λύσεις για εκκλησιαστική εκπαίδευση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά, χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν το προσφυγικό και η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση δεν έγιναν λόγω φόρτου του κ. Τσίπρα, ενώ το κλίμα επιβάρυνε η κρίση με τους ΑΝΕΛ, ελέω Μουζάλα.

Ωστόσο, υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, συνεδρίασε η κοινή επιτροπή Πολιτείας και Εκκλησίας για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος. Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε αρμόδια επιτροπή να εξετάσει συνολικά το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και σε διάστημα τριών μηνών να υπάρξουν λύσεις των εκκρεμοτήτων. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το πρόγραμμα διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων στις εκκλησιαστικές ακαδημίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα σταματήσει επειδή έχουν εκλείψει οι λόγοι λειτουργίας του.

Σε ό,τι αφορά το καθεστώς λειτουργίας των κοιμητηριακών ναών, ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής πρότεινε να βρεθεί οριστική λύση με την παρουσία και των εκπροσώπων των Δήμων σε μια νέα συνάντηση.

Τέλος, για το θέμα της παρακράτησης ποσοστού 50% επί των ακαθάριστων εσόδων των 17 παρεκκλησίων του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας, ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ζήτησε να εξεταστούν τα σημερινά οικονομικά στοιχεία των παρεκκλησίων, ώστε να μη θιγούν τα δικαιώματα του εφάπαξ των κληρικών.

«Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τους εκπροσώπους της Ιεραρχίας», δήλωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός δήλωσε, αναφορικά με τους πρόσφυγες, ότι «η Εκκλησία έκανε και θα κάνει ό,τι μπορεί. Ζητούμε και την ενίσχυση της Πολιτείας που έχει και τον πρώτο και άμεσο λόγο και εμείς είμαστε κοντά στην Πολιτεία όσο είναι δυνατόν να λύσουμε καλύτερα αυτό το πρόβλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT