Να απόσχει η κ. Θάνου από την έρευνα εις βάρος της, ζητεί η κ. Τσατάνη

Να απόσχει η κ. Θάνου από την έρευνα εις βάρος της, ζητεί η κ. Τσατάνη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση εφ’ όλης της ύλης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και για τις καταγγελίες της εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, έδωσε με πολυσέλιδο υπόμνημα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Το υπόμνημα της εισαγγελικής λειτουργού δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται πειθαρχικά εις βάρος της από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η εισαγγελέας Τσατάνη που αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου, στο υπόμνημά της υπεραμύνεται των ενεργειών της και υποστηρίζει ότι νομίμως χειρίστηκε τη δικογραφία με την υπόθεση Βγενόπουλου, επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή. Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται με λεπτομέρειες στα γεγονότα που οδήγησαν τη δικογραφία Βγενόπουλου στα χέρια της (αναφορά από τον εισαγγελέα Ιω. Αγγελή), καθώς και σε εκείνα που ακολούθησαν, όταν η ίδια ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου μία ακόμη δικογραφία Βγενόπουλου προκειμένου να ερευνηθεί το σύνολο της υπόθεσης.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά της επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της, αναφερόμενη –για άλλη μία φορά– σε όσα στην αναφορά της έχει διαλάβει, ενώ επιχειρεί να αντικρούσει όσα της καταμαρτυρούν παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου και ο υπουργός Δικαιοσύνης για άστοχους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η εισαγγελέας Τσατάνη διατυπώνει στο υπόμνημά της αίτημα να απόσχει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τις ενέργειες πειθαρχικής έρευνας εις βάρος της, άλλως ζητεί την εξαίρεσή της και τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας από άλλον ανώτατο δικαστικό παράγοντα. «Σας γνωστοποιώ –αναφέρει– εφόσον δεν δηλώσετε αποχή, ότι συντρέχει στο πρόσωπό σας λόγος εξαιρέσεως, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για τη αμεροληψία σας».

Για να θεμελιώσει τους λόγους για την αποχή της προέδρου του Αρείου Πάγου από την έρευνα εις βάρος της, σημειώνει μεταξύ άλλων το γεγονός των στενών σχέσεών της με τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, ενώ αφήνει αιχμές και για παραβίαση της μυστικότητας της έρευνας που διενεργείται εις βάρος της στον Αρειο Πάγο. Σε άλλο σημείο επιχειρεί να αντικρούσει τις θέσεις που δημόσια έχει εκφράσει ο κ. Παπαγγελόπουλος για τη συνάντηση μαζί της με δική της πρωτοβουλία, εμμένοντας στη θέση του ότι δεν έκανε καμία παρέμβαση στο έργο της, αλλά διατύπωσε σε φιλική συζήτηση τις νομικές του απόψεις. «Ούτε κατ’ ελάχιστον –αναφέρει η εισαγγελέας– δεν προσεγγίζουν την πραγματικότητα οι ανωτέρω αναφορές του κ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δυστυχώς στη δημόσια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση παραθέτει δήθεν λεγόμενά μου από τη φαντασία του, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το πανθομολογούμενο ατόπημά του». Επίσης αναφέρεται στις αιτιάσεις των παραγόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρεί πως τα λεγόμενά τους δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και έχουν «ενδεχομένως παραπλανηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή