ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουβλάκι με συκωταριά

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συκώτι, Συνοδευτικό, Αρνί, Μπαχαρικά, Συνταγές, Σουβλάκι, Κρέας

Εύκολο / Προετοιμασία: 40΄ Αναμονή: 2 - 3 ώρες Ψήσιμο: 15΄- 20΄  

Υλικά για 15- 16 σουβλάκια

  • 1 αρνίσια συκωταριά, καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια 3 - 4 εκ.
  • 2 - 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια 4 - 5 εκ.
  • 25 - 30 ντοματίνια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα 4
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε τη συκωταριά σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι, αλατοπίπερο και πάπρικα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη συκωταριά στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να μαριναριστεί.

Περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια ένα κομμάτι συκωταριά, ένα ντοματίνι, ένα πνευμόνι, ένα κομμάτι πιπεριά, ξανά συκωταριά, κρεμμύδι και φτιάχνουμε περίπου 15 - 16 σουβλάκια. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Στερεώνουμε από κάτω ένα ταψάκι με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί μέσα τα υγρά του ψησίματος, και βάζουμε τα σουβλάκια. Τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ρίγανη και πάπρικα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ