Η μικρή «πόλη» της Ειδομένης

Η μικρή «πόλη» της Ειδομένης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 18 Μαρτίου 2016 η «Κ» είχε δημοσιεύσει έναν χάρτη που απεικόνιζε πώς είχε διαμορφωθεί ο καταυλισμός της Ειδομένης. Εκείνη την περίοδο περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έμεναν στον λασπότοπο κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. 

Η «Κ» είχε καταγράψει πώς κάθε μέρα άλλαζε η διάταξη του καταυλισμού με νέες σκηνές που τοποθετούνταν στα χωράφια, ενώ παλιά κτίρια ή παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ μετατρέπονταν σε κοιτώνες. Εκείνες τις ημέρες, δύο μήνες πριν τεθεί σε εφαρμογή το σημερινό σχέδιο εκκένωσης,  δύο ελικόπτερα, ένα της αστυνομίας και άλλο της πυροσβεστικής (στο οποίο επέβαινε και αστυνομικός) πετούσαν εναλλάξ πάνω από τον καταυλισμό σα να χαρτογραφούν τη διάταξή του. 

Εκείνες τις ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. είχε μοιράσει για πρώτη φορά και ένα φυλλάδιο στα αραβικά που προέτρεπε τους πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό να μεταβούν σε κάποιο οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή