Δαυίδ Τζόνσον, ο φιλέλληνας πιανίστας στο «Ατενέουμ»

Δαυίδ Τζόνσον, ο φιλέλληνας πιανίστας στο «Ατενέουμ»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Αμερικανού πιανίστα Δαυίδ Τζόνσον, που έχει πλέον επιλέξει την Αθήνα ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Ανθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και ωριμότητα, και μουσικός με ευρύ ρεπερτόριο, ο Δαυίδ Τζόνσον δίνει συναυλία στο «Ατενέουμ» (οδός Αδριανού 3, Θησείο) την Πέμπτη, 26 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. (τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένο).

Ιδιαιτερότητα του προγράμματος που θα ερμηνεύσει ο Τζόνσον είναι ότι έχει συμπεριλάβει τις τρεις τελευταίες σονάτες του Μπετόβεν op. 109,110,111.

Ο Δαυίδ Τζόνσον γεννήθηκε στο Σαν Πέδρο της Καλιφόρνιας και πήρε το πτυχίο του στη μουσική (Bachelors Degree) από το Πανεπιστήμιο Redlands στην Καλιφόρνια, όπου σπούδασε δίπλα στην Louanne Fuchs.

Νικητής του πρώτου βραβείου του ετήσιου διαγωνισμού Redlands Bowl, συνέχισε τις σπουδές με τον Εarl Voorhies στην Pasadena και την Isabelle Byman στο Manhattan School of Music στη Νέα Υόρκη, όπου ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές του με σημαντικές διακρίσεις. Το 1980 έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη  αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον Peter G. Davis των New York Times, ενώ ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα ρεσιτάλ και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Εργάστηκε για αρκετό καιρό στο Λονδίνο με την Carola Grindea, ιδρύτρια της EPTA (Ευρωπαϊκή Ενωση Καθηγητών Πιάνου) και ειδικεύτηκε πάνω στη μουσική ερμηνεία και στη σημασία της αντιμετώπισης και εξάλειψης του άγχους από τους πιανίστες .

Τον Ιούλιο του 2005 τιμήθηκε για το έργο του από την Beethoven Piano Society of Europe και του δόθηκε ο τίτλος του αντιπροσώπου της στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2011 μετακόμισε στην Αθήνα και ζει πλέον μόνιμα στο Παγκράτι. Εχει στο ενεργητικό του ήδη τέσσερα κονσέρτα πιάνου στην Ελλάδα, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, σε φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής στο Πόρτο Χέλι και στο Ωδείο Αθηνών.

www.davidjohnsonpianist.blogspot.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή