Μητσοτάκης: Δεν συζητώ μείωση 13ου και 14ου μισθού

Μητσοτάκης: Δεν συζητώ μείωση 13ου και 14ου μισθού

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, από τη συχνότητα του Σκάι, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, επιδιώκοντας παράλληλα να ενισχύσει το σαφές προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην άμεση σύγκριση με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι πιο κατάλληλος να τις φέρει στη χώρα σε σχέση με τον πρωθυπουργό. Κι αυτό δεν ήταν το μόνον σημείο σύγκρισης που ανέδειξε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για ανυποληψία του πρωθυπουργού έναντι των εταίρων («τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα, το έκανε μόνο για να μείνει στην εξουσία»), για αδυναμία του κ. Τσίπρα να συνομιλήσει με τον μεσαίο χώρο καθώς «δεν τον πιστεύουν, είναι αναξιόπιστος και δεν μπορεί να μεταρρυθμίσει», ενώ προέβη σε σαφή σύγκριση της μετριότητας που, κατά τον κ. Μητσοτάκη, επιβραβεύει η κυβέρνηση και της θέλησης του Προέδρου της ΝΔ να αξιοποιήσει τους καλύτερους για την έξοδο της χώρας από το τέλμα.

«Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κοινοβούλιο μετριότητας, κατ' εικόνα & καθ' ομοίωσιν της κοινωνίας που ονειρεύονται. Οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη μετριότητα σε ιδεολογία. Ο κάθε Καρανίκας είναι γροθιά στο στομάχι κάθε νέου που δουλεύει σκληρά για τους στόχους του». Στον αντίποδα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε πως «θέλω να συγκροτήσω μια Κυβέρνηση με τους καλύτερους. Με ανθρώπους που θα ξέρουν, ο καθένας από τον τομέα του, πώς να φέρουν την ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι το πρόγραμμα και το μείγμα μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αποδώσει. «Τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση θα δει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Θα βρεθεί μπροστά σε ένα ακόμη αδιέξοδο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει συνθήκες αποεπένδυσης, που προφανώς δεν μπορούν να αντιστραφούν με αύξηση της φορολογίας.

Ως προς τα οικονομικά και τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την κριτική της κυβέρνησης. «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει ταξικό κόμμα. Η πολιτική μας θα είναι ενωτική όχι διχαστική» ανέφερε, ενώ απέκλεισε ρητώς κάθε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. «

Θα είμαι σαφής. Δεν θα δεχθώ άλλη μείωση μισθών. Δεν μπαίνει στο τραπέζι 13ος & 14ος μισθός. Δεν θα είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμψηφισμού των δώρων στους 12 μήνες, χωρίς περιορισμό του ετήσιου συνολικού εισοδήματος. Προσέθεσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων ούτε στο Δημόσιο, καθώς «το πρόβλημα με το Δημόσιο είναι λιγότερο το μέγεθός του και περισσότερο η κακή κατανομή ανθρώπινου δυναμικού».

Στον απόηχο της συζήτησης για τη στάση της Ν.Δ. στη συζήτηση για τις offshore, ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρήλθε τη συζήτηση για τα εσωκομματικά. «Παρέλαβα μια ΝΔ που είχε χάσει εκλογές με 7% και τώρα είμαστε μπροστά με 10%. Αν αυτό λέγεται στρατηγικό αδιέξοδο τότε στον ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν;» αναρωτήθηκε, αναγνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ως προς τη λειτουργία του κόμματος. Εις ότι αφορά τέλος τον εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης αφού επανέλαβε ότι όσο συντομότερα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τη χώρα, σχολίασε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τη συζήτηση «γιατί ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή