Eποχή Κετσπάγια στην ΑΕΚ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χρόνο – ρεκόρ, μετά το φιάσκο της υπόθεσης Μοντανιέ, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τιμούρ Kετσπάγια. Ο Γεωργιανός προπονητής ταξίδεψε την Κυριακή στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και θα βρίσκεται στον πάγκο του «Δικεφάλου» για τα επόμενα δύο χρόνια. «Θα κάνω τα πάντα ώστε η ΑΕΚ να φτάσει εκεί όπου επιθυμεί ο κόσμος της», ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο 48χρονος προπονητής.

Η χρονική πίεση και ο φόβος να μπει η ΑΕΚ σε ένα διαπραγματευτικό γαϊτανάκι με έναν προπονητή που δεν γνωρίζει την ομάδα και θα χρειαζόταν μέρες για να απαντήσει οδήγησαν στην απόφαση της διοίκησης για άμεση πρόσληψη του πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ. O Κετσπάγια έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κύπρου με την Ανόρθωση το 2005 και το 2008, ενώ επί των ημερών του η κυπριακή ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τον Μάρτιο ο κ. Κετσπάγια ήταν στον ΑΠΟΕΛ, ενώ από το 2009, που έφυγε από τον Ολυμπιακό αήττητος, μέχρι το 2014 βρισκόταν στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γεωργίας.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, ο χειρισμός της υπόθεσης Μοντανιέ και το οριστικό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο προπονητή δημιούργησε δυσαρέσκεια στις τάξεις των οπαδών των «κιτρινόμαυρων», αλλά και προβληματισμό ως προς τις διαπραγματευτικές ικανότητες του εκτελεστικού διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιτς και του τεχνικού διευθυντή Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Η συμφωνία με τον Μοντανιέ φαινόταν δεδομένη το πρωί της Παρασκευής, και για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του πρώην τεχνικού των Μπουλόν, Βαλενσιέν, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ρεν στην Αθήνα έμεναν ολίγες μόνον λεπτομέρειες. Από την ΑΕΚ είχε γίνει γνωστό ότι είχε υπάρξει προφορική συμφωνία του Φιλίπ Μοντανιέ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε ένα ταξίδι του τελευταίου στο Παρίσι, μερικές ημέρες νωρίτερα, ωστόσο στην Αθήνα τα πράγματα πήραν αρνητική τροπή μετά το «όχι» του Μοντανιέ, λόγω διαφοράς απόψεων ως προς το πλάνο της ΑΕΚ. Φιλίπ Μοντανιέ και Τιμούρ Κετσπάγια διαθέτουν ελάχιστα κοινά ως προς τις αντιλήψεις τους για το ποδόσφαιρο, καταδεικνύοντας μιαν ασυνέχεια ως προς τον προγραμματισμό, αλλά το γεγονός ότι η ΑΕΚ κινδύνευε να μείνει χωρίς προπονητή λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, οδήγησε στην άμεση ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Κετσπάγια.

Στα θετικά του νέου προπονητή της ΑΕΚ, το γεγονός ότι μιλάει ελληνικά, έχει προπονήσει ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, αλλά διαθέτει και εμπειρία σε νοκ άουτ αγώνες, κάτι που θα χρειαστεί η ΑΕΚ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στην Κύπρο κυκλοφορούν ήδη σενάρια για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Βραζιλιάνο αμυντικό του ΑΠΟΕΛ, Καρλάο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT