Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για το «παραιτηθείτε»

Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για το «παραιτηθείτε»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κομματικά υποκινούμενες από τη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν τις μεθαυριανές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυβερνητικά στελέχη, υιοθετώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή» απαντά η Ν.Δ., προσθέτοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες».

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πολιτική αντιπαράθεση με ορίζοντα τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Παρά τις αποστάσεις που κρατά το Μαξίμου, στελέχη της κυβέρνησης προχωρούν σε ευθείες επιθέσεις εναντίον των δύο εκδηλώσεων, με προφανή στόχο να τις εμφανίσουν ως κομματικά υποκινούμενες και όχι ως κίνημα πολιτών και, συνεπώς, να περιορίσουν τη συμμετοχή πολιτών σε αυτές. Ο κ. Νίκος Φίλης σχολίασε, την Κυριακή στο Σκάι, αφού έκανε τη διάκριση με τις διαδηλώσεις των προηγούμενων ετών καθώς όπως είπε «το κίνημα των "Αγανακτισμένων" δεν ήταν κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση, ήταν πανευρωπαϊκό κίνημα που συγκλόνισε την Ευρώπη, ήταν λαϊκό κίνημα», σχολίασε πως άλλο αυτό (σ.σ. οι «αγανακτισμένοι» κι άλλο μια κομματικά υποκινούμενη εκδήλωση υπό την ήχο κατσαρόλας ή γραβάτας».

Πολύ πιο αιχμηρός υπήρξε στην πρωτοβουλία «παραιτηθείτε» υπήρξε, μέσω διαδικτύου, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας  Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος βέβαια εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τη νέα κίνηση ως συνέχεια του «Μένουμε Ευρώπη» και του «Ναι» στο δημοψήφισμα, αφού, όπως είπε, «τον περασμένο Ιούλιο πήραν το "μάθημά" τους». «Βλέπω ότι όλοι ασχολείστε με τους ‪#‎ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ‬, δεν αξίζει τον κόπο» σημειώνει στο Facebook ο κ. Νεφελούδης, προσθέτοντας «όταν χρειάστηκε να ασχοληθούμε, μιλώ για πέρσι τον Ιούλιο, πήραν το μάθημα τους. Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολλαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς" , κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε". Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

Πιο ψύχραιμος εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος και αναγνώρισε (99,5) πως «κοινωνική διαμαρτυρία είναι λογικό να υπάρχει, αφού συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, χωρίς ανακούφιση», αν και σημείωσε πως στόχος της εκδήλωσης είναι «να υπάρξει ένα αίτημα πολιτικής ανατροπής.. κάτι που, όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, δεν έχει κοινωνικό πλειοψηφικό έρεισμα».

Κουμουτσάκος: Σε πανικό η κυβέρνηση

«Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα» σχολίασε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντισυνταγματική συμπεριφορά. «Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις, αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους, μιλούν για οριακή αντισυνταγματικότητα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος (Real), σχολιάζοντας ότι τα λεγόμενα του Υπουργού Παιδείας συγκρούονται και με το άρθρο 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι “καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή” και, κυρίως, με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”».

«Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες», καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή