Εκρηξη βόμβας σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Εκρηξη βόμβας σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το σπίτι γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη δημοφιλών νυχτερινών κέντρων στην Αττική.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3.40 π.μ. στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη, όπου ζει μαζί με την οικογένειά του, και ήταν χαμηλής ισχύος. Στόχος των δραστών ήταν να εκφοβίσουν τον επιχειρηματία, όπως σχολιάζουν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν το περιστατικό.

Οι δράστες τοποθέτησαν και πυροδότησαν τη βόμβα στην πρόσοψη του σπιτιού και από την έκρηξη υπέστη ζημιές η πόρτα και ο εξωτερικός μαντρότοιχος. Σύμφωνα με στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσαν στο σημείο, η βόμβα αποτελείτο από μασούρι δυναμίτιδας και πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι και πυροκροτητή.

Στην πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που ανέλαβαν την προανάκριση, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν, καθώς και ότι δεν είχε δεχθεί απειλές. Επιπλέον, δήλωσε αδυναμία να προσδιορίσει τα κίνητρα των ηθικών και φυσικών αυτουργών τής εναντίον του βομβιστικής επίθεσης.

Τα ίδια επανέλαβε καταθέτοντας στους αστυνομικούς και ο αδελφός του επιχειρηματία και συνιδιοκτήτης των νυχτερινών κέντρων.

Ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων ενός γνωστού νυχτερινού καταστήματος της παραλιακής, ενός πριβέ υπερπολυτελούς εστιατορίου και ενός πασίγνωστου καφέ στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Αστυνομικοί εξετάζουν τα υπολείμματα της βόμβας στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναζητώντας αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών, ενώ προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των βομβιστών.

Αξιωματικοί με ευθύνη της έρευνας κάνουν λόγο για επίθεση-μήνυμα που είχε στόχο να εκφοβίσει τον επιχειρηματία, όχι όμως και να προκαλέσει εκτεταμένες φθορές ή τραυματισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή