Ν.Δ. «Υπεύθυνος για το διασυρμό με Cosco ο κ. Τσίπρας»

Ν.Δ. «Υπεύθυνος για το διασυρμό με Cosco ο κ. Τσίπρας»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως απόδειξη των θέσεών της ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία την εμπλοκή με την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ από τη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, στη Λεωφόρο Συγγρού διατυπώνεται ανησυχία για τις συνέπειες των κυβερνητικών χειρισμών τόσο έναντι της Cosco και, ουσιαστικά, έναντι του κινεζικού δημοσίου όσο και έναντι άλλων επιχειρηματικών σχημάτων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δημιουργείται, επισημαίνει η Συγγρού, εικόνα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και προϋποθέσεις υπονόμευσης της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε ως προσωπικά και αποκλειστικά υπεύθυνο για την εμπλοκή τον Πρωθυπουργό.

«Από χθες, η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει άλλο ένα χτύπημα της Κυβέρνησης. Το κείμενο του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco έρχεται σε αντίφαση με το κείμενο της συμφωνίας, που υπογράφτηκε στις 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Τσίπρα» επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας: «Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων σκοτώνει την όποια πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης. Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία διώχνουν δουλειές. Αυτό δεν είναι δίκαιη ανάπτυξη. Είναι υπονόμευση της ανάπτυξης».

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας, καταλήγοντας «η ευθύνη της διακυβέρνησης ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι στον κ. Δρίτσα. Αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή