ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην Ασφάλεια της Τουλούζης

AFP

Πηγή: Twitter

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΤΟΥΛΟΥΖΗ. Αστυνομικό φρουρό, στην είσοδο του τμήματος της οδού Ραμπάρ Σεντ Ετιέν στην Τουλούζη, τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό νεαρός ψυχοπαθής, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει το υπηρεσιακό της όπλο. Ο δράστης εισήλθε χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να καταθέσει καταγγελία. Την ώρα που ο φρουρός του τμήματος τον κατηύθυνε προς την αξιωματικό υπηρεσίας, ο νεαρός προσπάθησε να της αρπάξει το περίστροφο από τη θήκη στη ζώνη της, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει.

Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι, με το οποίο τραυμάτισε ελαφρά στον λαιμό την αστυνομικό. Συνάδελφοι του θύματος, που ειδοποιήθηκαν από τις φωνές της, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον νεαρό δράστη.

Ο συλληφθείς είναι γνωστός στις διωκτικές υπηρεσίες της Τουλούζης για βίαιες πράξεις. Το μητρώο του περιλαμβάνει ψυχιατρικά περιστατικά και συγκεκριμένα «εμμονή με τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας». Παρά το παρελθόν του, ο δράστης της χθεσινής επίθεσης δεν έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνος, ενώ το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στον «Κατάλογο S», στον οποίο καταγράφονται οι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση ή ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Την «αμέριστη στήριξή του» στη τραυματία αστυνομικό εξέφρασε κατά τις χθεσινές δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ο εισαγγελέας της Τουλούζης, Πιερ-Ιβ Κουγιό, συνέστησε «μεγάλη προσοχή», εξηγώντας ότι ο ύποπτος έχει νοσηλευθεί πολλάκις σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, με το τελευταίο του εξιτήριο να χρονολογείται από τον Φεβρουάριο. «Τα κίνητρα του ανθρώπου αυτού μένει να διαλευκανθούν», είπε ο κ. Κουγιό.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για ρίψη βόμβας μολότοφ, στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ