Επίθεση στην Ασφάλεια της Τουλούζης

Επίθεση στην Ασφάλεια της Τουλούζης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΛΟΥΖΗ. Αστυνομικό φρουρό, στην είσοδο του τμήματος της οδού Ραμπάρ Σεντ Ετιέν στην Τουλούζη, τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό νεαρός ψυχοπαθής, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει το υπηρεσιακό της όπλο. Ο δράστης εισήλθε χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να καταθέσει καταγγελία. Την ώρα που ο φρουρός του τμήματος τον κατηύθυνε προς την αξιωματικό υπηρεσίας, ο νεαρός προσπάθησε να της αρπάξει το περίστροφο από τη θήκη στη ζώνη της, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει.

Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι, με το οποίο τραυμάτισε ελαφρά στον λαιμό την αστυνομικό. Συνάδελφοι του θύματος, που ειδοποιήθηκαν από τις φωνές της, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον νεαρό δράστη.

Ο συλληφθείς είναι γνωστός στις διωκτικές υπηρεσίες της Τουλούζης για βίαιες πράξεις. Το μητρώο του περιλαμβάνει ψυχιατρικά περιστατικά και συγκεκριμένα «εμμονή με τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας». Παρά το παρελθόν του, ο δράστης της χθεσινής επίθεσης δεν έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνος, ενώ το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στον «Κατάλογο S», στον οποίο καταγράφονται οι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση ή ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Την «αμέριστη στήριξή του» στη τραυματία αστυνομικό εξέφρασε κατά τις χθεσινές δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ο εισαγγελέας της Τουλούζης, Πιερ-Ιβ Κουγιό, συνέστησε «μεγάλη προσοχή», εξηγώντας ότι ο ύποπτος έχει νοσηλευθεί πολλάκις σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, με το τελευταίο του εξιτήριο να χρονολογείται από τον Φεβρουάριο. «Τα κίνητρα του ανθρώπου αυτού μένει να διαλευκανθούν», είπε ο κ. Κουγιό.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για ρίψη βόμβας μολότοφ, στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή